Setari Cookie-uri

Acestea sunt semnele unei conexiuni nesănătoase în cuplu

Psihoterapeuții spun că se întâlnesc adesea cu cazuri în care partenerii de cuplu se simt nefericiți și neîmpliniți. Din acest motiv, multe persoane pot constata că nu sunt fericite în cuplu, că relația respectivă nu le aduce împlinire și bucurie, rămânând într-o legătură sufletească ce îi epuizează și ii consumă, cu speranța că, la un moment dat, va fi mai bine și mai frumos. Iată care sunt semnele de alarmă că te aflii într-o legătură nesănătoasă cu un alt suflet.

O conexiune nesănătoasă cu un alt suflet poate fi foarte solicitantă și consumptivă emoțional, simțindu-te în continuare legat de persoana respectivă chiar și când ați reușit să rupeți relația.

Această legătură poate deveni toxică sau chiar abuzivă emoțional, fizic sau spiritual. Iată câteva semne care te pot ajuta să știi dacă te aflii într-o legătură nesănătoasă cu altă persoană.

  • Sufletul tău se simte neîmplinit, frânat, îngrădit ca libertate, indiferent dacă crezi sau nu că te simți fericită în relația ta. Cumva, nu reușești să te identifici, să te regăsești, să fii tu și să evoluezi.
  • Cauți sfatul sau aprobarea celuilalt chiar și în situații care nu țin neapărat de cuplu. Pur și simplu te gândești oare ce ar zice celălalt, dacă ar aproba sau dezaproba alegerea ta sau oare cum ar face partenerul tău. Astfel, în relația în care te aflii, îți pierzi sau nu îți recapeți independența ta, ca persoană, unică și diferită, cu nevoi proprii și putere creativă.
  • Chiar și când această legătură este clar nocivă și toxică pentru tine, poate chiar abuzivă, simți că nu poți ieși din ea, fiind ca și cum ai lucra împotriva ta. Foarte probabil alte aspecte din viață ta nu te lasă să ieși, deși este evident că nu îți este bine în acel cuplu, cum ar fi teama de abandon, de singurătate, teama că nu te poți descurca în afară cuplului sau teama de consecindetele sociale și familiale. Dacă te aflii într-o astfel de situație, cere ajutorul unui specialist sau unui psihoterapeut.
  • Chiar și după despărțire, încă vizualizezi acea persoană ca și când ar fi lângă tine, este prezentă în mintea și sufletul tău zi și noapte, pur și simplu nu îți poți lua gândul de la aceasta.
  • Deși realizezi aceasta cu argumente clare, îți este foarte greu să accepți că acea relație nu ar fi putut avea un drum frumos oricât v-ați fi străduit.
  • Începi să crezi că fericirea ta depinde în mare măsură de celălalt, proiectând pe umerii acestuia responsabilitatea fericirii tale.
  • Această relație te-a schimbat, și nu în bine. Ai devenit o peroană mai retrasă, neîncrezătoare, temătoare, tristă, depresivă.
  • Ai tendința de a-i evalua pe cei din jurul tău făcând conexiuni și comparații cu fosta ta relație. Nu te poți reseta mental și emoțional pentru o altă relație.
  • Această relație nesănătoasă îți distruge relațiile cu prietenii și/sau familia, oricât de mult încerci să fie bine în cuplu și oricâte sacrificii ai face. Relația aceasta te-a îndepărtat de prietenii tăi vechi, de părinți, de frați sau surori. Cu toate acestea, continui să îți aperi relația și partenerul.
  • Atunci când nu reușiți să vă simțiți fericiți și împliniți în cuplu, oricât de mare ar fi efortul pe care îl depundeti, poate este cazul să va reevaluati sufletul și nevoile sale. Ajutorul unui specialist poate simplifica, de multe ori, acest drum de redescoperire și purificare spirituală.

Foto: By natalia_maroz/ shutterstock.com

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Octombrie 2020
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.