Setari Cookie-uri

Teama de singurătate: 5 Pași pentru a o depăși și a ieși din relațiile nesănătoase

Teama de singurătate reprezintă un cumul de emoții pe care îl dezvoltăm încă din copilărie, având să se manifeste, mai târziu, în relațiile noastre. Adesea putem face alegeri nepotrivite pentru noi sau ne complacem în relații nesănătoase controlați tocmai de această teamă, a singurătății.

Focus pe soluții

Atunci când aveți cele mai negre scenarii în minte privind riscurile care apar atunci când rămâneți singuri, încercați să identificați clar aceste riscuri și apoi să va gândiți la ce soluții ar exista pentru a le depăși. Dacă veți fi cu adevărat în acea situație, ce ați putea face? Sau ce v-ar trebui că să depășiți ușor acel scenariu?

De exemplu poate un loc de muncă, dacă este vorba despre o criză financiară. Identificând soluțiile, puteți deja să căutați să le realizați: fie vă angajați, fie restabiliți unele relații mai vechi care v-ar fi de ajutor, realizați un plan de rezervă și vă recăpătați încrederea în viitor și în propriile forțe.

Modalități de combatere a stresului

Caută modalități de relaxare și liniștire, pe care să le combini cu un program de mișcare. Sportul reprezintă unul dintre cele mai puternice arme împotriva stresului, iar efectele și beneficiile sale nu pot fi înlocuite de nicio altă metodă.

Citește și:

Dacă nu ai timp pentru mișcare, atunci alege „varianta grea” în ceea ce faci: de exemplu nu mai folosi liftul, nu lua mașina pentru cumpărăturile/drumurile mici ci mergi pe jos, alege o bicicletă de cameră pe care să o folosești de câte ori se poate în fiecare zi, fă curățenie des (și aceasta este o formă de mișcare) etc.

Preia toate responsabilitățile tale

Încercă să preiei toate responsabilitățile care te ajută să trăiești singură. De exemplu îți poți lua permisul auto, te poți angaja sau îți poți deschide propria afacere, astfel încât organizarea pe care o ai să nu depindă neapărat de alții (partener de viață, familie etc.).

Aceasta nu înseamnă că nu poți cere ajutorul, însă, dacă gândurile tale merg către despărțire, iar în relație bălanța dintre suferință și fericire înclină spre primul taler, atunci toate aceste responsabilități preluate își au rostul cu siguranță în viața ta.

Citește și:

În plus, nu se știe niciodată când vei avea nevoie să acționezi singură, din diferite motive (plecarea temporară a partenerului într-o delegație, motive de boală etc.).

Foto articol: By Roman Samborskyi/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
15 Decembrie 2020
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.