Îți împărtășesc rezoluțiile mele în iubire pentru anul 2021, create din ceea ce am învățat până acum, dar și din dorința de a avea/îmbunătăți relația cu partenerul de viață.

Voi face mai des ceea ce iubesc

Ceea ce facem, spunem sau gândim ajunge să ne definească, descriind ceea ce suntem sau devenim. Felul în care ne petrecem timpul liber, cum alegem să ne organizăm activitățile și mai ales să le prioritizăm ne creează practic stilul de viață, chiar și rutina.

Anul acesta mi-am propus ca rutină mea să devină a ceea ce îmi place. Așadar, am luat pixul și agenda și am început să notez tot ceea ce îmi place. Mare mi-a fost surpriza să constat că... nici nu mai știu foarte bine ce mă încântă cu adevărat. Lista mea, nu foarte lungă, nu a fost terminată în câteva minute, așa cum mi-am propus, ci în săptămâni. Dar a meritat, căci m-a ajutat să mă redescopăr.

Tot ce mi-a mai rămas de făcut este să pun totul în practică, chiar dacă va trebui să ies din zona mea de confort (de exemplu pentru drumețiile la munte la care visez cu ochii deschiși încă din adolescență și pe care nici până azi nu le-am făcut).

Mă voi pune pe primul loc

Când eram destul de tânără consideram că este un sfat egoist acela de a te pune pe tine pe primul loc. Ceea ce mă fascina era că acest sfat îl primeam de la persoane empatice și echilibrate, rămânând multă vreme o enigmă pentru mine.

Cu timpul, am înțeles de ce acest sfat este, de fapt, lipsit de orice urmă de egoism. Căci până nu te pui pe tine pe primul loc nu poți realiza tot ceea ce dorești pentru tine, pentru cei dragi ție și pentru societate.

Atunci când ai grijă de ține, de sănătatea ta, de aspectul tău, de calmul interior și echilibrul spiritual, ai puterea de a avea grija necesară și de ceilalți. Toți cei dragi vor să îți fie bine, așa cum și tu simți pentru ei. De asemenea, când îți găsești echilibrul, înveți și calea succesului, reușind să obții resursele de care ai nevoie pentru tine și cei dragi ție, fie acestea financiare sau nu.

Dar când nu te pui pe primul loc, când te pierzi în activități și gânduri care te obosesc, te secătuiesc de energie și sănătate, atunci pierzi complet acel control la care sperai și totul pare să meargă mai degrabă spre rău decât spre bine.

Așadar, anul acesta voi avea grijă de mine așa cum aș vrea să am față de cineva drag mie. Voi fi sănătoasă, odihnită, calmă și veselă și voi reuși astfel să am grijă mai departe de cei pe care îi port în suflet, să le arăt iubirea ce le-o port și să reușesc să le fiu alături cu toate puterile mele (renăscute). Dacă mie îmi e bine, și celor din jurul meu le va fi mai bine.

Voi petrece mai mult timp cu toți cei dragi

Timpul trece atât de repede! Anul acesta mi-am propus să petrec mai mult timp cu cei dragi mie, începând cu familia și culminând cu prietenii. Timpul alături de ei îmi face bine, mă molipsesc cu tot ce e mai bun de la ei, iar peste toate acestea, ne oferim reciproc ceva ce nu poate fi câștigat, cumpărat sau recuperat: timpul.

Citește continuarea articolului în pagina 2 >>

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: