Relațiile sentimentale în această perioadă sunt tot mai dificile deoarece oamenilor le este frică să fie singuri. Să recunoaștem - lucrurile sunt mult mai diferite decât erau acum 10 ani. Valorile societății s-au schimbat dramatic, iar tehnologia a revoluționat capitolul "întâlniri" (și nu neapărat în bine).

Oamenii sunt confuzi când vine vorba de întâlniri - le este frică de o relație greșită, însă se tem și de singurătate, așa că se mulțumesc cu cineva care nu le îndeplinește standardele. Acest lucru poate duce la o mulțime de probleme într-o relație sentimentală.

Care sunt principalele motive pentru care oamenii rămân într-o relație greșită? Ar fi 3 la număr:

- cred că nu există cineva mai bun;

- simt că nu merită mai bine;

- există dependență financiară între parteneri.

De ce nu ar trebui să îți fie frică să fii singură?

Psihologii sunt de acord că a fi singur este mai bine decât a fi într-o relație greșită. Iată câteva motive importante pentru care chiar ar trebui să te bucuri de faptul că ești singură:

1. Te poți concentra pe tine și atât

Acum ai ocazia să crești. Ai ocazia să te cunoșți pe tine însăți, să îți dai seama ce îți place, ce vrei să faci în viață, care sunt pasiunile tale și cum îți vezi viitorul. Ai grijă de tine, oferă-ți momente frumoase, răsfață-te, cumpără-ți cadouri. Fă-te fericită.

Îndrăgostește-te de tine înainte de a te îndrăgosti de altcineva. Când ajungi te iubești pe tine însăți, nu îți mai faci griji că poți intra într-o relație greșită - stima de sine și încrederea în tine vor fi atât de mari încât nu îți vor permite.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: