Setari Cookie-uri

7 Obiceiuri sănătoase ale cuplurilor fericite

Chiar dacă fiecare cuplu este unic și o definiție comună nu putem constitui, totuși cuplurile care se declară fericite, bazate pe o conexiune emoțională sănătoasă, au câteva obiceiuri comune.

Chiar și așa, fericirea nu înseamnă doar noroc, ci presupune ca fiecare să se implice în descoperirea și menținerea acesteia. Se spune că partenerul ideal nu există, ci el se construiește. Vă invităm să descoperiți câteva obiceiuri sănătoase pe care le au cuplurile fericite.

Fac alegeri împreună, fiecare cerând părerea partenerului

Atunci când fac alegeri pentru situațiile care țin de partea comună a vieții celor doi parteneri, aceștia își cer părerea reciproc. De exemplu fiecare cunoaște programul celuilalt, astfel încât să se poată organiza în voie, micile schimbări în casă sunt realizate împreună. Dorințele celuilalt contează și ocupă loc fruntaș în topul priorităților, însă cu toate acestea nu își pasează responsabilitățile unul altuia, ci fiecare realizează ceea ce este în dreptul sau.

Citește și:

Își respectă dorințele și respingerile

Atunci când unul dintre parteneri se simte deranjat de un aspect, celălalt îi respectă respingerea. De exemplu dacă unul dintre parteneri dorește să facă un anumit tip de sport, dar celălalt detestă această activitate, atunci primul va găsi soluții de a-și practica în continuare stilul de mișcare fără a-l implica și pe celălalt. Fiecare este independent și totodată implicat în relația de cuplu.

Au un ritual comun pe care îl practică zilnic sau săptămânal

Cuplurile fericite au cel puțin un ritual comun pe care îl practică zilnic sau săptămânal, ritual care le permite să discute și să își păstreze apropierea. Fie este vorba despre gătitul împreună, despre urmărirea serialelor sau chiar despre plimbările de seară, fiecare cuplu găsește astfel de activități pe care le folosește ca oportunitate pentru a menține conexiunea dintre parteneri.

Citește și:

obiceiurile cuplurilor fericite Foto: De la Pixel-Shot/ shutterstock.com

Experimentează în intimitate

Cuplurile fericite mențin vie, piperată și energică viața intimă. Indiferent cât de alert e ritmul lor de muncă, cât de obosiți se simt, întotdeauna găsesc timp unul pentru celălalt. De asemenea, experimentează gesturile tandre în fiecare zi, cum ar fi îmbrățișările sau complimentele.

Își cunosc și respectă vulnerabilitățile

Partenerii se simt în siguranță unul în preajma celuilalt, cei doi se respectă și au curajul să își dezvăluie vulnerabilitățile. Se simt susținuți și comunicarea lor este sinceră.

„Muncesc” pentru a întreține conexiunea în relație

Fericirea nu depinde doar de noroc, așadar în cuplurile fericite partenerii își construiesc fericirea. Își fac mici suprize, păstrează intensă viața intimă, se complimentează, programează activități distractive și relaxante împreună.

Citește și:

Comunică eficient, fără critică sau reproșuri

În cuplurile fericite, cei doi se respectă, iar comunicarea lor este blândă. Chiar dacă nu au mereu aceleași păreri, discuțiile în contradictoriu se desfășoară într-un cadru calm, în care fiecare își expune părerile, deși nu întotdeauna ajung la un consens.

Foto articol: De la Africa Studio/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
16 Februarie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.