Setari Cookie-uri

Cavalerii întunecați ai relațiilor: „sacrificiile” în numele iubirii

De la micile compromisuri firești într-o relație și până la ceea ce simțim ca „sacrificii” este o prăpastie în care unii parteneri cad, mânați de speranța și iluzia unui „va fi mai bine”. Cât suntem dispuși să sacrificăm de dragul relației și unde ar trebuie să stabilim limitele, pentru a nu ne pierde pe noi?

.

Lipsa implicării în viața intimă

După 2-3 ani de relație, tot mai multe cupluri încep să experimenteze lipsa satisfacerii sexuale, motivele fiind atât de diverse pe cât sunt și cuplurile: lipsa de timp, epuizare prin muncă, îmbolnăvire, rutină în relație etc. Discutarea în mod constant al acestor neajunsuri pot dezvălui, pas cu pas, soluțiile pe care cuplul le poate implementa treptat și mai ales la timp pentru a rezolva această situație și pentru a evita ruptura emoțională.

Lipsa implicării sociale

Întotdeauna într-un cuplu partenerii vor fi diferiți, astfel că unul dintre ei va fi mai sociabil decât celălalt, va avea mai mulți prieteni și o nevoie mai mare de viață socială și hobby-uri. Prin limitarea timpului sau a finanțelor, adesea acest partener suferă prin faptul că nu mai iese atât de des, nu își mai vede prietenii atât de des sau chiar mai mult, unii prieteni îi sunt criticați în cuplu. Printr-o comunicare eficientă și blândă, toate aceste activități pot fi plănuite astfel încât ambii parteneri să fie mulțumiți.

Citește și:

Foto articol: Lady of the Universe Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
23 Martie 2021
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.