Setari Cookie-uri

Cuvintele pe care și le adresează partenerii cuplurilor fericite: cultivă empatia și buna dispoziție

Cuvintele au puternic impact asupra noastră, ele pot să mângâie sau să certe, să exprime sentimente sau să le ascundă, să aducă armonie sau ceartă. În cuplurile fericite, cei doi parteneri își adresează adesea o serie de cuvinte care au impact pozitiv asupra relației, care sporesc armonia, încrederea și libertatea în relație. Iată care sunt „cuvintele magice” din cuplurile fericite!

Mulțumesc!

Chiar și pentru lucrurile mărunte de peste zi, cei doi parteneri își mulțumesc reciproc. Mulțumirea conferă importanța ajutorului și aprecierea acestuia, oricât de mic, demonstrează prezența conexiunii între cei doi și încurajează la fapte asemănătoare în viitor. Atunci când mulțumim, conferim o stare de bine celuilalt, chiar și unui străin!

Te iubesc!

În viața agitată din fiecare zi, un simplu „te iubesc” ne scoate din ritm, ca un scurt moment de bine, de revigorare, de reenergizare. Chiar dacă știm că partenerul ne iubește, totuși avem nevoie să auzim aceste cuvinte. Ne aduc putere, încredere și energie! Cu toții vrem să ne simțim iubiți.

Am nevoie de...

Iată o altă serie de cuvinte cu adevărat magice într-o relație. Acest „am nevoie de...” reprezintă un pas esențial în comunicare, nu doar în cuplu. Identificarea nevoii și exprimarea acesteia atrage de la sine începerea rezolvării situației. Este o comunicare sinceră, cu cele mai bune efecte.

Citește și:

Bună dimineața! Noapte bună!

În relație, aceste cuvinte sunt ca o demonstrație a faptului că partenerii se gândesc unul la celălalt atât la trezire, cât și la culcare. Un început și un final de zi cu o urare simplă, dar care are ca efect menținerea intimității în cuplu.

Cum se salută cei doi în fiecare dimineață, ce își spun când se despart, ce fac când se reîntâlnesc și cum își spun noapte bună sunt unele dintre aspectele importante care mențin relația puternică.

comunicarea in relatie

Mă simt rănit/ă când...

Ca și „am nevoie de...”, aceste cuvinte sincere, directe, care exprimă faptul că comportamentul ceiluilalt ne lezează uneori îmbunătățesc atât comunicarea în cuplu, cât și atenția celuilalt, care poate înțelege mai bine vulnerabilitățile partenerului.

Citește și:

Complimentele

În cuplurile fericite, partenerii își fac zilnic complimente, se surprind cu cuvinte frumoase, cu gesturi tandre, ceea ce ajută în menținerea romantismului și a conexiunii între cei doi.

„Rezolvăm noi...” – Împreună

În cuplurile fericite, problemele comune se rezolva împreună, ambii parteneri având un cuvânt de spus. În plus, când altul simte că se află într-o situație stresantă, ideea că celălalt îi este alături, aproape este liniștitoare cu adevărat. Citește continuarea în pagina 2 >>

Vizionare placuta


Kudika
8 Iunie 2021
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.