Setari Cookie-uri

5 Adresări neplăcute spuse la nervi care pot distruge orice relație

Am tot auzit despre puterea cuvântului, dar parcă și mai mare este aceasta când cuvintele sunt rostite tocmai de persoanele la care ținem. Dacă ceea ce ne spun persoanele străine sau mai puțin apropiate nouă ne afectează mai mult sau mai puțin, ei bine ceea ce ne spun persoanele pe care le iubim ne poate da aripi sau ne poate distruge stima de sine. Vă invităm să descoperiți 5 adresări, cuvinte sau fraze pe care le spunem la nervi, dar care ne pot ruina relațiile.

„Nu am chef să vorbim despre asta” sau „Lasă-mă, iar începi?”

Comunicarea eficientă în cuplu reprezintă cheia armoniei și soluția multor probleme. Căci da, chiar foarte multe probleme din relație se pot rezolva cu o discuție potrivită.

Dar când unul dintre parteneri refuză să paricipe la conversație, refuză să aducă în față problema pe care, prin acest refuz, o lasă practic în umbră, nerezolvată, când acest partener ignoră inițiativa și nevoia celuilalt de a pune în rezolvare o situație neplăcută, nu face decât să demosntreze neasumarea responsabilității, imaturitate relațională și mai ales ignoranța față de partener.

O astfel de atitudine nu poate apropia doi oameni, ci din contră, îi va îndepărta.

Citește și:

„Te urăsc” sau alte cuvinte care exprimă ură ori dispreț

Fiecare partener se așteaptă să fie iubit, acceptat, încurajat, susținut. Când celălalt îi adresează cuvinte sau comportamentul său exprimă ura sau disprețul, este evident că, în relație, o să apară o ruptură.

Mai mult decât atât, unele cuvinte nu se uită ușor sau nu se uită niciodată.

„Atunci pleacă!” sau „Atunci ne despărțim și gata”

Poate că sunt cuvinte spuse la nervi, însă, în subconștientul partenerului, aceste cuvinte sunt ca o sămânța plantată, care, în condiții optime, va crește și va duce, evient, la despărțire.

Aceste cuvinte nu ar trebui rostite niciodată într-o relație, nici cuvântul „divorț” ca soluție la problemele partenerilor, decât dacă, într-adevăr, este mai valoroasă pentru cei doi despărțirea.

Citește și:

„N-ai dreptate” sau „Minți” ori mai rău, jigniri

Este absolut firesc ca doi oameni, care, desigur, nu pot fi identici, să aibă la un moment dat opinii diferite pe un subiect anume. Tocmai așa iau naștere discuțiile în contradictoriu. Critică, jognirile, încercarea de a ne ga sau minimiza importanța vorbelor celuilalt nu fac decât să îndepărteze partenerul, aducându-i acestuia sentimente de neputință și frustrare.

Constructiv este ca în astfel de situații să ne argumentăm punctul de vedere și nu să arătăm cu degetul sau să îngrădim prin cuvinte de critică părerea celuilalt.

„Mereu” și „Niciodată”

„Mereu faci așa/spui așa etc.” sau „Niciodată nu...”. Eu bine, cu siguranță sunt cuvinte spuse la nervi, însă nu poate fi chiar așa, cu siguranță au fost momente care contrazic ambele exprimări. Constructiv este să vedem partea plină a paharului dintr-o relație.

Citește și:

Sursa foto: fizkes/shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
6 Iulie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.