Setari Cookie-uri

Cele 7 secrete ale unei relații fericite dezvăluite de un psiholog

Urmând aceste 7 principii (sau secrete) și explorând cu adevărat ce poate aduce fiecare suflet într-o conexiune plină de iubire, cuplurile pot cultiva relații fericite și de lungă durată. 

Pentru a folosi cuvintele psihologului John Gottman, fondatorul Institutului Gottman, psiholog cu peste 40 de ani de cercetare privind căsătoria, divorțul și relațiile, o să te întreb: ești o expertă în relații sau un dezastru în relații?

Înțelegerea punctelor cheie ale unei relații fericite face fără doar și poate o mare diferență în viața de cuplu.

În articolul de mai jos explorăm cele 7 secrete (cunoscute și sub numele de "principii") pentru o relație fericită dezvăluite chiar de către psihologul Gottman:

1. Îmbunătățește harta dragostei

Acest principiu se bazează pe înțelegerea partenerului și a lumii sale pentru a vă ajuta să va mențineți intimitatea și să vă pregățiți mai bine pentru momentele și evenimentele stresante și conflictele care pot apărea în relația voastră. Gottman ne sfătuiește să avem o "hartă a iubirii" pentru partenerul de cuplu.

Citește și:

Cum creezi harta iubirii? Sunt câteva puncte foarte importante ce trebuie atinse:

- persoane importante din viața partenerului (prieteni, potențiali prieteni, rivali);

- evenimente importante recente din viața sa;

- evenimente viitoare;

- ce îi cauzează stres/ grijile actuale pe care le are;

- speranțe/ visuri/ aspirații;

- exercițiu de autoexplorare: Cine sunt eu?

Alte puncte importante ce trebuie menționate și apoi discutate:

- momentele de succes;

- rănile și vindecarea mea;

- lumea mea emoțională;

- misiunea mea în lume;

- cine vreau să devin.

Toate aceste lucruri trebuie discutate și analizate cu partenerul de cuplu.

2. Hrănește dragostea și admirația

Acest principiu se bazează pe ideea de a crește iubirea, de a îți reaminti clipă de clipă emoțiile pozitive și motivul pentru care te-ai îndrăgostit de partenerul de cuplu. Apectele iubirii și ale admirației sunt antidotul disprețului.

Citește și:

Începe prin a scrie "Apreciez....", apoi enumeră 3 sau mai multe caracteristici pozitive pe care le apreciezi la partenerul de cuplu împreună cu o amintire sau un exemplu specific, apoi împărtășește aceste notițe cu partenerul tău.

Exemplu:

"Apreciez că știi întotdeauna să îmi pui zâmbetul pe buze. Zilele trecute, când am avut o zi grea la muncă, ai gătit cina, ai pus un film amuzant și m-ai ascultat cu răbdare cât am vorbit despre ce mă deranja. Acest lucru m-a ajutat să mă simt mult mai bine și să mă detașez de probleme."

Este important să vă amintiți de părțile pozitive din timpul petrecut împreună și motivul pentru care ați fost atrași unul de celălalt.

Vizionare placuta


Kudika
14 Iulie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.