Setari Cookie-uri

5 Sfaturi bune: ce să le faci după o despărțire dureroasă

Orice despărțire vine ca un șoc, unul emoțional, peste care trecem în trepte și de fiecare dată dorim ca echilibrul să îl redobandim cât mai repede, cu „daune coletarale” cât mai mici. Vă propunem să citiți câteva sfaturi de bine după o despărțire, precum și etapele psihologice prin care trecem cu toții, etape ce ne ajută să înțelegem și să conștientizăm ceea ce ni se întâmplă.

Păstrează-ți demnitatea

Perioadele de furie pot fi foarte intense, însă, pe cât posibil, abține-te din a face ceva regretabil. Gândește-te că aceste emoții negative și furia vor trece, așadar învață să redirectionezi energia negativă într-o direcție bună pentru tine. Dacă îți vine să-l suni pe fostul, sună o prietenă. Dacă vrei să aduci acuzații, mai bine scrie-le. Dacă ai nevoie să dovedești ceva, dovedește-ți ție sau... apelează la un avocat, depinde de caz. Dacă vrei să arunci sau să distrugi lucruri, mai bine donează-le. Și așa mai departe.

Treci mai departe cu luciditate

Există situații când ne dorim vindecarea prin încercarea de a ne „agăța” într-o altă relație, cu speranța că ne reechilibrăm. Sau, la polul opsu, când ne este teamă să ne implicăm într-o nouă relație pentru a nu mai trece prin aceeași suferință. Nici aruncarea în brațele cuiva, nici respingerea unor persoane interesante nu reprezintă soluția pentru echilibrul nostru emoțional. Cel mai just este să încercăm să ne dăm seama cum ne-a maturizat fosta relație, cine suntem acum, ce dorințe avem de la viața noastră de cuplu. Viața este foarte complexă și întotdeauna rămâne loc pentru o nouă dragoste.

Citește și:

De fiacre dată când iubim este ca pentru prima oară!

Sursa foto articol: fizkes/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
28 Septembrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.