Setari Cookie-uri

Psihologii dezvăluie 6 modalități de a îți vindeca inima după o despărțire și de a merge mai departe cu viața ta

Iubirea este cel mai frumos sentiment din lume. Dragostea inspiră, aduce fericire, vindecă, oferă putere chiar și în cele mai dificile momente și îți poate oferi numeroase bucurii. 

Mulți dintre noi ne îndrăgostim repede... și suferim atunci când se încheie. Despărțirile sunt dureroase, grele, dificile. Ele te pot face să simți că ai pierdut tot ce a contat în viața ta. Uneori sunt de comun acord, însă de cele mai multe ori cineva este părăsit, abandonat, uitat... și trebuie să găsească în sufletul său puterea de a o lua de la capăt, de a merge în continuare pe drumul său și de a încerca să se vindece astfel încât să dărâme zidurile construite în jurul inimii sale și să învețe să iubească din nou.

Nimeni nu te învață cum să treci peste o despărțire. Trebuie să te lupți singură cu toată această durere. Dacă nu poți depăși momentul și simți că ai nevoie de ajutor, iată câteva modalități recomandate de psihologi de a îți vindeca inima:

Citește și:

1. Accceptă că s-a terminat

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să accepți în adâncul sufletului tău că ești singură. Gata, s-a terminat. Nu mai poți face nimic. Ești din nou pe drumul tău, mergi mai departe cu încredere.

despartire

foto Valentina Shilkina, Shutterstock

2. Nu ține cu dinții de trecut

Nu căuta răspunsuri la întrebările tale. Nu încerca să te învinovățești pentru ce s-a întâmplat. Nu îți spune "Dar dacă făceam așa..." sau "Cum ar fi fost dacă...". Nu îți face iluzii. Nu mai ești acolo, ești aici. Închide ușa trecutului pentru că nu mai ai ce să vezi acolo. Ia cu tine doar lecțiile și amintirile frumoase.

3. Ai grijă de tine

Cel mai greu lucru pe care îl faci acum este să găsești puterea în sufletul tău de a te ridica de la pământ și de a îți continua drumul. Indiferent de cât de tare suferi, nu te neglija sub nicio formă. Învață să să ai grijă de tine, să te hrănești corespunzător, să dormi cât trebuie, să ai un stil de viață sănătos.

Citește și:

4. Dedică-ți timp ție

Ce faci cu timpul pe care îl ai? De cele mai multe ori îl petreci plângând, gândindu-te la el sau făcându-ți fel și fel de scenarii. Profită de această perioadă și concentrează-te asupra ta... dedică-ți timpul ție și atât. Petrece timp cu tine, redescoperă-te, dă-ți seama care este scopul tău, ce te face fericită, care sunt pasiunile și hobby-urile tale.

5. Creează amintiri noi

Să nu cumva să stai degeaba! Ține-ți mintea ocupată făcând ce îți place. Este momentul să creezi amintiri noi ce vor trece testul timpului. Este momentul să trăiești, să experimentezi, să explorezi, să fii liberă și să îi permiți sufletului tău să se bucure maxim de această perioadă.

6. Găsește sprijin în oamenii dragi

Citește și:

În momentul în care treci printr-o despărțire, ai tendința de a te simți singură. Cel mai probabil, fostul iubit era persoana cu care îți petreceai cea mai mare parte a timpului. După despărțire, s-ar putea să te trezești că nu ai pe nimeni în jur. Însă asta este doar o minciune pe care ți-o spune mintea ta - ai atâția oameni minunați care te iubesc și care vor să te vadă bine. Chiar dacă nu simți nevoia de a fi în preajma lor și simți că îți este mai bine singură, depune un efort și petrece mai mult timp cu ei.

La început te vei simți incomod, însă cu timpul lucrurile se vor schimba. Prietenii și familia te pot ajuta să îți gestionezi emoțiile, să uiți de situația prin care treci (chiar și pentru puțin timp) și, cel mai important, să îți dai seama cât ești de norocoasă că ai alături de tine suflete atât de minunate.

Citește și:

foto main Prostorina, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
16 Februarie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.