5 Exerciții de făcut în cuplu pentru armonie și fericire Fă o asigurare iubirii

Da, exact așa cum faci o asigurare la casă sau la mașină și ai grijă să alegi ce e mai bun pentru tine, ca apoi să poți apela la această asigurare la a cărei creștere participi lună de lună. Se întâmplă ceva, ai asigurare.

Dar cum ar putea funcționa acest principiu și în relații? Ei bine, cea mai bună asigurare este aceea de a nu lăsa răul să se adune, participând pic cu pic la armonia relației. Și aceasta se poate întâmpla doar prin stabilirea unor zile când să purtați acele discuții dificile din cuplu, dar nu în maniera certei, ci căutând soluții.

În felul acesta de comun acord vă asumați să participați activ la rezolvarea problemelor cuplului. Veți observa ca, de cele mai multe ori, aceste probleme sunt, de fapt, emoționale și nu neapărat materiale.

Povestea umbrelor

Specialiștii spun că adesea mintea noastră scrie cu o viteză uimitoare o poveste negativă despre o situație care a avut loc sau urmează (scenarii închipuite). Ei bine, această tendința există și față de partenerul nostru. Reușim să schițăm, uneori, o imagine negativă sau trăsături negative pe care nu ar trebui să le ținem doar pentru noi.

Așadar, este bine ca săptămânal sau la două săptămâni să vorbiți despre aceste umbre ale relației, despre frica să nu se transforme într-o realitate care să vă facă rău.

Discutându-le, scoateți la lumină vulnerabilități, fisuri ale sentimentelor pe care le purtați unul celuilalt.

Povestea calităților

Dacă despre umbrele emoționale vorbim mai rar, ei bine în fiecare zi ar trebui să ne complimentăm partenerul și să găsim măcar o activitate care ne place, pe care o admirăm, pentru care să îl complimentăm pe celălalt.

Astfel ne focusam pe părțile bune și optimiste ale relației.

În plus, atunci când cineva apreciază ceva la noi, avem tendința de a repeta. Și astfel se formează obiceiurile contructive în cuplu.

Faceți lista dorințelor

Fiecare dintre voi are anumite dorințe, lună de lună, care necesită fie o parte din buget pentru realizare, fie prezența celuilalt sau utilizarea altor resurse. Este foarte constructiv să vorbiți despre acestea, pentru că în acest fel se evită, pe de o parte, discuțiile legate de bani, iar pe de altă parte partenerii se pot bucura ajutându-se reciproc.

Lista dorințelor aprofundează și empatia în cuplu.

Activități pe care le faceți împreună

Stabiliți, măcar săptămânal, unele activități pe care să le faceți în cuplu.

Fie că este vorba despre ieșiri, plimbări, excursii și minivacanțe, fie că este vorba despre un hobby comun sau chiar gătitul împreună duminica, aceste activități ajută cuplul să își creeze experiențe și amintiri comune, iar acestea sunt deosebit de importante pentru logevitatea cuplului.

Sursa foto: pexels.com

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: