Setari Cookie-uri

7 Moduri prin care ego-ul exagerat distruge legătura profundă creată între tine și partenerul de cuplu

Iată ce poate face ego-ul exagerat într-o relație de iubire: 

Menținerea unei relații sănătoase cu un partener necesită multe lucruri, însă ego-ul exagerat nu se află pe această listă. Din contră, acesta este una dintre cauzele dramelor din relații care ar putea duce la probleme intense între tine și persoană iubita.

Potrivit psihologilor și psihoterapeuților de cuplu, ego-ul exagerat duce la situații toxice în viața sentimentală. Mai multe în cele ce urmează.

Dacă partenerul are o părere mult prea bună despre el, atunci știi cât de greu îți este să tii pasul cu el zi de zi. Cu toate acestea, este și mai rău dacă persoana cu ego uriaș ești chiar tu deoarece îți este mai greu să recunoști semenele.

Iată ce poate face ego-ul exagerat într-o relație de iubire:

1. Comunicarea devine dificilă atunci când ego-ul intră în ecuație

Citește și:

Într-o relație sănătoasă partenerii comunică sincer, deschis și matur. Deschiderea față de partener prin comunicare este esențială pentru dezvoltarea și menținerea legăturii dintre voi. Dacă importanța de sine umbrește comunicarea, atunci clar ceva este greșit.

Uneori lipsa de comunicare vine din cauza refuzului unuia dintre voi de a îl asculta pe celălalt.

2. Unul dintre voi are o dorință arzătoare de a avea întodeauna dreptate

Cu toții ne dorim să avem uneori dreptate, însă asta nu ar trebui să fie o dorință arzătoare de fiecare dată când avem un argument. Dacă o persoană simte nevoia să aibă mereu dreptate înseamnă că acordă prea puțină atenție sentimentelor partenerului sau și, de cele mai multe ori, alege să nu asculte ce are de zis persoana de lângă el pentru că nu vrea să audă o altă părere.

Citește și:

3. Cineva joacă întotdeauna rolul victimei

Cu un ego puternic, o persoană învinovățește pe altcineva sau alte circumstanțe pentru fiecare problemă/ moment greu în viață/ eșec. Oamenii aleg să facă asta pentru că este mai ușor să dai vina pe cineva sau pe ceva decât să admiți că ai jucat un rol important într-o situație grea. Astfel, este îndepărtată povara răspunderii, făcând persoana vinovată să simtă că deține controlul.

4. Nu sunt cerute scuze

Oamenii egoiști se luptă să recunoască când greșesc și le este foarte greu să își ceară scuze. Ei evită pe cât posibil să spună că sunt vinovați, că au greșit și că s-au comportat inadecvat.

5. Mândria și aroganța umbresc binele

Dacă cineva este egocentric și mult prea mândru de el, poate provoca rapid dramatism în relația de cuplu. Mândria și aroganța apar atunci când partenerul egoist crede că este superior celui de lângă el iar, în astfel de momente, se creează un dezechilibru toxic în relație.

Citește și:

6. Ego-ul aduce gelozia în relația de iubire

O personalitate egoistă creează gelozie fără motiv în relația de cuplu. Gelozia în cadrul unei relații poate duce la dorința partenerului de a dori să știe tot ce face celălalt: unde este, cu cine este.

Gelozia este un sentiment negativ ce poate distruge complet o relație.

7. Ego-ul puternic duce la o competiție nesănătoasă

În timp ce puțină competiție este văzută ca fiind benefică în viața de cuplu, atunci când egoismul intră în ecuație, competitivitatea exagerată duce la probleme în relație. Ar trebui să fie distractiv, nu dureros, să concurezi cu partenerul de cuplu.

foto main CrisZDe, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
27 Aprilie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.