Setari Cookie-uri

5 Semne puternice că e timpul să pui capăt relației și să mergi mai departe

Multe persoane rămân în relații privind poate cu speranța la posibile schimbări din viitor, poate din confort, poate din lipsa unor alte opțiuni cel puțin la momentul respectiv. Sunt însă unele semne clare care indică faptul că o relație nu merge, nu poate avea viitor în acel format și poate cel mai important, devine toxică pentru cel puțin unul dintre parteneri. Iată care sunt acele semne puternice că este timpul să pui capăt relației și să mergi mai departe, către noi începuturi.

Realizezi că te străduieșți să îl convingi să te iubească

Dincolo de cuvintele pe care le spune, gesturile trădează însă realitatea și adevărul sentimentelor sale. Așadar poți observa cu ușurință când acele gesturi tandre, romantice, care arată că îi pasă, că este prezent în relație, au dispărut și începi să te întrebi de ce.

Dacă simți că te chinui să fii mai bună, să îi demonstrezi că ai multe calități, să îi oferi afecțiune deși te respinge, în speranța să îi dovedești că sunt atâtea motive pentru care să te iubească, foarte probabil că nu este el partenerul pentru care merită să lupți.

Încercă să te schimbe

Primele semne sunt date de atitudinea critică, în care tot felul de nemulțumiri sunt îndreptate către tine, spunându-ți că ai putea mai bine, că ai putea să fii altfel decât ești. Sau poate că îți tot sugerează că îi place o altfel de femeie și că și tu ai putea deveni astfel.

Citește și:

Nimeni nu merită să te schimbe în ceea ce nu ești și nici nu vrei să fii, cu atât mai mult cu cât schimbarea nu este pentru tine. Sigur, fiecare evoluăm și cumva timpul ne schimbă, însă sensul acestor schimbări trebuie să fie în armonie cu valorile noastre interioare și să fie făcute pentru noi, nu pentru alții.

semne ca trebuie sa pui capat relatiei de dragoste si sa te indrepti catre noi inceputuri in iubire Foto: eamesBot/ shutterstock.com

Faptele sunt diferite de cuvinte

Dacă îți vorbește frumos, însă nu se comportă pe măsură vorbelor, dacă îți face multe promisiuni, însă de prea puține se ține, probabil că alte lucruri sunt prioritare pentru el.

Atunci când cineva este atent la nevoile tale, și faptele sale sunt în concordanță cu interesele sale. Așadar gesturile și cuvintele par să transmită același mesaj când te iubește cu adevărat, te simți în siguranță, apreciată, adorată lângă el.

Citește și:

Când lucrurile nu stau astfel, poate este mai bine să asculți mesajul limbajului trupurilor și al alegerilor lui, decât cel rezultat din cuvinte.

Nu te lasă sau nu te ascultă atunci când încerci să spui ce ai pe suflet

Te simți singură, deși ești într-o relație. Simți că nu ai cu cine vorbi, cu cine te sfătui, cui te plânge, de la cine să culegi o vorbă bună sau o clipă de înțelegere. Sau, mai mult, atunci când încerci să vorbești, nu te ignoră și nici nu dispare brusc spunând că are treaba, ci te refuză brutal.

O relație se bazează pe împărtășirea emoțiilor și a sentimentelor, iar când acest lucru nu se întâmplă, conexiunea dintre cei doi nu reflectă o relație de iubire.

Simți că nu poți avea încredere în partenerul tău

Indiferent de zona în care nu ai încredere, totuși acest lucru nu este tocmai de bun augur pentru relație. Poate nu ai încredere privind drumurile sau plecările sale, ori să îi lași o sumă de bani pentru a o cheltui pe ceva anume. Sau și mai important, poate nu ai încredere să îi lași în grijă un membru al familiei sau chiar copiii.

Citește și:

Când există această lipsă de încredere, cu siguranță relația, cel puțin într-un sens, nu este potrivită pentru tine.

Încercă să fii sinceră cu tine, să nu uiți niciodată ce ființă minunată ești și, ca oricare dintre noi, ai dreptul la fericire și merită să lupți pentru aceasta.

Sursa foto articol: Chinnapong/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
10 Mai 2022
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.