Setari Cookie-uri

5 lucruri pe care să le faci pentru tine ca să poți avea relații împlinite

Se spune că atunci când ne dorim să reușim să construim relații împlinite cu cei din jur, trebuie ca mai întâi cu noi înșine să avem o relație bună și probabil că acest pas este cel mai greu dintre toate. Îți propunem să răsfoiești ideile pe care le-am scris mai jos cu privire la ceea ce ar trebui să facem pentru noi înșine, fiecare dintre noi, astfel încât mai departe să reușim să emanam emoții și gânduri care ne ajută să construim relații sănătoase.

Nu-ți fie teamă să îți lași sufletul să sufere

Suferința, oricât de neplăcută și răvășitoare este, prezintă asupra sufletului nostru efecte precum uneltele speciale ale unui sculptor. Metaforic sună frumos, însă în practică ne este destul de greu să integrăm suferința în evoluția noastră.

Dar să ne gândim la echilibru. Și cine poate reprezenta mai bine echilibrul decât o balanță. Dar balanța, ca să-și poată egala talerele, are anevoie și de una, și de alta. La fel și sufletul nostru are nevoie, pe de o parte, de iubire, fericire, împlinire, iar pe de altă parte, pentru echilibru, va fi nevoit să înfrunte suferința, să câștige toleranța și înțelegerea, să stăpânească furia și frica.

Mulți specialiști fac o asemănare între emoțiile noastre și curcubeul. Așa cum ne plac anumite culori, poate e verde, poate violet, iar alte culori ne plac mai puțin sau deloc, la fel se întâmplă și cu emoțiile noastre, pe unele nu le dorim, în timp ce altele ne fac bine. Dar așa cum doar împreună toate culorile formează un curcubeu, la fel și toate emoțiile pot crea un suflet matur și evoluat spiritual.

Citește și:

Așadar nu-ți fie teamă să îți lași sufletul să sufere, atunci când are nevoie.

Dă curs nevoilor tale

Sau altfel spus învață să te pui pe primul loc și nu să rămâi mereu în plan secund în viața ta. Desigur că unele persoane sunt foarte importante pentru tine, de exemplu familia, dar cum ai putea să le rămâi aproape și să îi susții ori de câte ori au nevoie dacă tu nu te simți bine?

Tocmai de aceea este foarte important să acorzi atenție nevoilor tale, indiferent că vorbim de relaxare sau răsfăț ori de sănătate, finanțe și așa mai departe. Odată ce reușești să îți acoperi o mare parte din nevoi, vei observa că multe frustrări dispar, odată cu tendința de a învinovățit pe cineva din jurul tău atunci când tu nu reușești să faci ceea ce îți propui.

Citește și:

Nu îți renega visurile

Fiecare dintre noi avem anumite proiecții și visuri în ceea ce privește mai multe planuri din viața noastră. Fie că vorbim de spațiul în care locuim, de carieră, de antreprenoriat, de călătorii ori despre orice altceva, fiecare dintre noi prezintă anumite visuri care ocupă loc fruntaș pe lista dorințelor importante din viață.

Este foarte important să nu ne prefacem că nu vedem sau că uităm aceste visuri. Împlinirea lor este importantă și tocmai de aceea trebuie să nu încetăm să le urmăm.

iubire de sine Foto: Olga Strel/ shutterstock.com

Acceptă-te, iubește-te, iartă-te

Ca să-ți poți descătușa spiritul, creativitatea și motivația în viață ai nevoie să lași trecutul în urmă, cum ar spune unii, dar să nu uiți să iei din el lecțiile importante. Ușor de spus, dar greu de făcut.

Citește și:

Cea mai ușoară soluție ca să reușești pornește de la aceste trei sentimente de bază: acceptarea, iubirea de sine și iertarea. Odată ce reușești să te accepți așa cum ești, abia atunci poți să îți faci planuri despre ceea ce ai putea schimba.

Și odată ce te iubești pe tine, vei ști cum să te autoabordezi, cu blândețe și înțelegere față de tine însăți, astfel încât să implementezi și să reușești să faci ceea ce îți propui.

Iar odată ce înveți să te ierți, sufletul îți va fi ușor și mintea liberă să zboare oriunde și să înfrunte orice greutăți.

Creează-ți un spațiu personal

Acest spațiu personal este casa ta interioară, în care să strângi intimitățile și vulnerabilitățile tale, dar și principiile și valorile după care te ghidezi în viață. În felul acesta îți va fi mai ușor să spui nu, să aplici diverse tehnici de asertivitate, să te protejezi de influențele negative din jurul tău și să reușești să pui limite sănătoase în relațiile pe care le vei construi în viitor.

Citește și:

Consideră acest spațiu ca un sanctuar în continuă dezvoltare și perfecționare, ceva ce te reprezintă cu adevărat și care nu merită tăvălit de cei din jurul tău. Comportându-te astfel, vei reuși să atragi în jurul tău și să menții lângă tine doar acele persoane cu care rezonezi cu adevărat și care și ele, la rândul lor, rezonează cu tine și valorile tale. Iar aceste tipuri de relații nu se pot exprima decât prin respect reciproc și respect de sine.

Sursa foto articol: Senntabi/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
8 Noiembrie 2022
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.