Setari Cookie-uri

MUST DO în relație - 3 Sfaturi prețioase de la cuplurile căsătorite

Despre ceea ce ar trebui să respectăm în relații ca acestea să fie durabile și sănătoase găsim multe sfaturi, însă există oare o prioritizare a acestora? Sunt unele mai importante decât altele? Din experiența cuplurilor căsătorite se pare că de unele aspecte ar trebui să ne îngrijim zilnic în cuplu. Iată 3 sfaturi prețioase pe care ar trebui să le urmăm în fiecare zi ca relația noastră să crească și să se dezvolte sănătos.

MUST DO în relație - 3 Sfaturi prețioase de la cuplurile căsătorite

Timpul petrecut împreună

Timpul petrecut împreună este extrem de important într-o relație de cuplu, pentru că ajută la crearea și menținerea unei conexiuni puternice și sănătoase între parteneri. Psihologii subliniază că timpul petrecut împreună oferă oportunitatea de a vă cunoaște mai bine unul pe celălalt, de a vă împărtăși interesele, valorile și viziunile asupra viitorului și de a construi amintiri frumoase împreună.

În plus, atunci când sunteți împreună reușiți să vă conectați emoțional și deci să dezvoltați empatia în cuplu, ceea ce duce la creșterea nivelului de intimitate emoțională și la întărirea conexiunii, atașamentului dintre parteneri.

Citește și:

Atunci când sunteți împreună învățați să desfășurați activități din ce în ce mai plăcute și satisfăcătoare pentru voi, care reduc nivelul de stres și anxietate și îmbunătățesc starea de spirit generală a cuplului.

Tot în aceste perioade în care sunteți amândoi conectați unul cu celălalt puteți deschide anumite discuții mai sensibile și astfel puteți rezolva unele probleme delicate din cuplu.

Este important să menționăm că atunci când vorbim despre timpul petrecut împreună nu ne referim neapărat la momentele când sunteți amândoi în casă, dar nu vă vorbiți și nu va împărtășiți emoții și experiențe. Ne referim în special la acele clipe în care interacționați unul cu celălalt, la acele momente pe care vi le-ați rezervat unul pentru altul din dragoste, din dor, din atracție.

Citește și:

Ințelegerea reciprocă și acceptarea diferențelor între parteneri

Fiecare om își dorește să fie înțeles și își dorește ca ideile sale să fie acceptate. Sigur că niciunul dintre noi nu suntem perfecți și vom greși din când în când, dar important este să nu facem greșeli ireparabile.

Atunci când veți avea discuții în contradictoriu și veți considera că nu reușiți să vă convingeți reciproc să fiți de aceeași parte, dar problema pe care o dezbateți nu este una fundamentală pentru cuplu, ei bine atunci ar trebui să vă gândiți că sunteți doi oameni diferiți și deci nu veți avea aceleași păreri și opinii de fiecare dată.

Fără a va accepta diferențele dintre voi nu veți putea merge cu ușurință mai departe în cuplu.

Citește și:

Totodată, a vă accepta aceste diferențe vă ajută să vă acordați și o anumită libertate și independență unul altuia, foarte important pentru o relație de drum lung.

Acceptarea diferențelor dintre parteneri presupune înțelegerea faptului că fiecare persoană are propriile sale nevoi, dorințe, interese și moduri de a face lucrurile. Desigur că aceste diferențe pot aduce uneori tensiuni sau conflicte în relație, însă înțelegerea și acceptarea lor pot ajuta la depășirea acestor probleme și la construirea unei relații mai puternice.

În plus, înțelegerea reciprocă presupune capacitatea de a fi empatic și de a vedea lucrurile din perspectiva celuilalt, de a încerca să înțelegeți nevoile și sentimentele partenerului și de a fi dispuși să faci compromisuri pentru a îmbunătăți relația.

Citește și:

Studiile arată că acceptarea diferențelor și înțelegerea reciprocă pot ajuta la creșterea satisfacției și angajamentului în relația de cuplu, la reducerea nivelului de conflict și la dezvoltarea unei relații mai sănătoase și mai durabile.

Cuplul ca o echipa – impartirea responsabilitatilor

Împărțirea responsabilităților de cuplu este foarte valoroasă, fiindcă poate contribui la menținerea echilibrului și armoniei în relație, precum și la construirea unei baze solide pentru o colaborare eficientă între voi.

Atunci când împărțiți responsabilitățile în mod echitabil, se poate reduce nivelul de stres și de presiune pentru fiecare dintre voi și se poate îmbunătăți calitatea vieții de cuplu. Fiecare dintre voi poate să se concentreze asupra propriilor sarcini, astfel încât să poată face față mai ușor responsabilităților și să poată avea mai mult timp pentru relaxare și pentru viața în doi.

Citește și:

Pe lângă beneficiile practice ale împărțirii responsabilităților, aceasta poate contribui la dezvoltarea unui sentiment de echilibru și de colaborare între parteneri, precum și la creșterea nivelului de încredere și respect în relație. Când împreună funcționați ca o echipă, simțiți că vă puteți susține reciproc obiectivele și aspirațiile și vă ajutați unul pe celălalt în momentele dificile.

Sursa foto: Dean Drobot/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
14 Martie 2023
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.