Setari Cookie-uri

Îndrăgostită de un bărbat care are copil din altă relație? Iată care sunt provocările cuplului

Dacă până nu demult astfel de situații întâlneam, poate, mai des în filme, în zilele noastre rata divorțului a crescut mult și astfel de situații se întâlnesc mult mai des. Desigur că o relație în care unul dintre parteneri are deja un copil schimbă puțin datele problemei. Iată care sunt cele mai mari provocări dacă te-ai îndrăgostit de un bărbat ce are deja un copil dintr-o altă relație.

Dacă ai dubii privind modul în acre ar trebui să te porți, poți citi câteva cărți de parenting, acestea redau cel mai bine atât nevoile, cât și capacitățile relaționale ale copiilor. Vei înțelege mult mai bine ce se întâmplă cu cel mic.

În această direcție îți recomandăm să citești acest articol:

CĂRȚI DE PARENTING PE CARE MERITĂ SĂ LE CITEȘTI

Capcane de identificat și de evitat când te-ai îndrăgostit de un bărbat care are deja copiii din altă relație

Există și un teren minat în toate tipurile de relații, atunci când trebuie să depiestezi dacă este ceva nesănătos la mijloc.

În situația prezentată în acest articol capcanele sunt legate de relația pe care partenerul tău o are cu mama copilului. Dacă ambii parteneri au acceptat despărțirea cu maturitate și fiecare își vede de viața lui, lucrurile pot evolua fără prea multe obstacole, într-o direcție sănătoasă și frumoasă, în care toți au de câștigat.

Citește și:

Dacă însă unul dintre parteneri a rămas cantonat în vechea relație, lucrurile se complică.

Poate el își dorește să își facă geloasă fosta parteneră, punându-te într-o situație destul de incomodă pentru tine, pe care este posibil să nu o observi ușor dacă nu deschizi bine ochii.

Sau poate el încă o mai iubește pe fosta lui parteneră, iar tu devii doar șansa unei relații tampon.

Ori poate mama copilului său încă îl mai iubește și reacționează imprudent și neadecvat, generând tot felul de situații greu de gestionat pentru voi.

Indiferent de cum stă situația, trebuie să fii conștientă că într-o astfel de relație nu sunteți doar voi doi, ci este și copilul, dar și permanentul contact cu fosta sa soție/iubită (mama copilului), care nu va putea fi scoasă din ecuație și nici nu este recomandat să se întâmple asta.

Citește și:

Sumarizând, iată câteva sfaturi valoroase pentru a putea naviga prin această situație complexă și pentru a putea construi o relație sănătoasă cu bărbatul iubit și cu copilul lui:

  • Fii pregătită să îți schimbi așteptările și planurile. Atunci când te îndrăgostesti de un bărbat care are deja un copil, trebuie să știi că relația nu va fi deloc una „obișnuită”. Este important să ai așteptări realiste și să îți adaptezi planurile în funcție de nevoile copilului și ale tatălui.
  • Comunică deschis și sincer cu partenerul. Este esențial să vorbiți despre așteptările și nevoile fiecăruia în ceea ce privește relația și copilul. În plus, este important să fiți de acord asupra modului în care veți trata copilul și să încercați să fiți cât mai consecvenți și coerenți posibil în abordarea educației acestuia.
  • Un alt sfat important este să respecți relația dintre copil și tatăl său. În calitate de partener nou, este important să nu intervii prea mult sau să încerci să înlocuiești locul mamei copilului. În schimb, este important să construiești o relație de încredere cu copilul și să îl tratezi cu respect și afecțiune, dar fără a încerca să te implici în relația dintre el și tatăl său.

Găsește un echilibru între relația cu partenerul și cea cu copilul. Nu trebuie să alegi între cei doi, ci să încerci să găsești un echilibru între cele două relații, astfel încât să poți construi o relație sănătoasă și echilibrată cu ambele persoane.

Citește și:

Foto: Roman Samborskyi/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
9 Mai 2023
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.