Setari Cookie-uri

Cum să eviți o despărțire și să îți salvezi relația de iubire?

Iată ce trebuie să faci pentru a trece peste o despărțire, din contră - ne îndreptăm atenția asupra ce poți face pentru a evita o despărțire și a îți salva relația de iubire (în cazul în care nu vrei să renunți și ești pregătită să lupți pentru dragoste). 

Despărțirile sunt, de cele mai multe ori, cele mai dureroase și mai dificile experiențe prin care putem trece (mai ales când nu suntem noi cei care aleg să încheie relația de iubire). Trecerea peste o despărțire pare un lucru imposibil pe moment însă, odată ce ai reușit să te vindeci, îți dai seama că poți face tot ce îți dorești.

Astăzi, din fericire, nu vorbim despre ce trebuie să faci pentru a trece peste o despărțire, din contră - ne îndreptăm atenția asupra ce poți face pentru a evita o despărțire și a îți salva relația de iubire (în cazul în care nu vrei să renunți și ești pregătită să lupți pentru dragoste).

De cele mai multe ori, despărțirile nu se întâmplă peste noapte. Există un mix de factori, întâmplări și momente care au loc constant, în timp. Cum îți dai seama că persoana cu care ești vrea să se despartă de tine? Fiind atentă la semne mici - își pierde interesul, se retrage, devine mult mai rece, începe să îți ascundă lucruri și să nu mai fie atât de sincer cu tine, renunță la planurile pentru viitor făcute împreună, nu mai petrece atât de mult timp cu tine.

Citește și:

Din fericire, există anumiți pași pe care îi poți face pentru a salva relația în care ești. Iată care sunt aceștia:

Pasul 1: Încrederea de sine la control

Cum ești? Te simți bine cu tine? Dacă ai răspuns cu "Nu", de ce nu? Cele mai multe probleme de relație pot fi rezolvate atunci când unul dintre parteneri se concentrează mai mult pe el.

Dacă nu te simți bine cu tine, încearcă să identifici sursa nefericirii tale și lucrează în acest sens astfel încât să readuci liniștea și pacea în jurul tău și să fii din nou bine.

Un lucru foarte important pe care, din păcate, puțini oameni îl știu: o relație nu te poate face fericit. Fericirea nu vine cu un suflet pereche și nu este ceva ce poți atinge intrând într-o relație. Fericirea este o stare internă pe care o creezi pentru ține.

Citește și:

Pasul 2: Concentrează-te pe alte domenii ale vieții tale

O relație nu poate fi singurul lucru prețios pe care îl ai în viața ta. Aceasta este, de fapt, una dintre cele mai comune modalități de a distruge o relație - să devii dependent de un om și să te concentrezi numai și numai pe planul sentimental.

Este important să te asiguri că viața ta este bine conturată și că ai multe de făcut în afară de a fi într-o relație. Petrece timp cu prietenii și familia, găsește hobby-uri pe care să le faci singură, ieși singură în oraș, mergi la pilates/yoga sau răsfață-te în timpul liber. Încearcă să găsești tot timpul modalități de a te simți fericită și împlinită și care nu au nicio legătură cu relația de cuplu.

Sfatul nostru: trece pe hârtie toate activitățile principale ale vieții tale și notează ce procent din timpul tău acorzi fiecărei activități. Dacă observi discrepanțe majore, încearcă să echilibrezi puțin lucrurile.

Citește și:

Pasul 3: Este timpul pentru o excursie împreună

Relațiile pot deveni stresante, mai ales atunci când te lovești de o perioadă dificilă. Cu cât cele două persoane implicate se simt mai stresate, cu atât va fi mai multă tensiune și vor apărea mai multe probleme între ele.

Ce ai de făcut: pentru a ieși din rutină și a distruge ciclul stresului, planificați o excursie pe care să o faceți împreună. Bucurați-vă de timpul petrecut împreună, uitați de griji, concentrați-va pe voi. Mai mult, acest pas vă poate ajuta să vă dați seama dacă puteți reaprinde scânteia în relația voastră.

Pasul 4: Oferă spațiu

Dacă simți că partenerul se simte copleșit, cel mai bun lucru pe care îl poți face nu doar pentru el, ci și pentru relația voastră, este să îi oferi spațiu pentru a își rezolva problemele de unul singur.

Citește și:

Din păcate, a oferi spațiu este opusul modului în care majoritatea oamenilor reacționează în momentele în care văd că partenerul se retrage. Răspunsul obișnuit este să apese butonul de panică și să se agațe și mai tare și mai strâns de el, într-o încercare greșită de a îl recupera... ceea ce îl face doar să se îndepărteze și mai mult. Dacă îi poți oferi spațiu pentru a își rezolva problemele, atunci va ajunge să te aprecieze și mai mult.

Pasul 5: Învață să fii persoana de care să se reîndrăgostească

Investește în relație, investește în tine și încearcă să îți recucerești partenerul de cuplu. Nu deveni dependentă de el, din contra - oferă-i spațiul de care are nevoie, ocupă-te de tine și găsește activități interesante pe care să le faceți împreună astfel încât să reaprinzi focul pasiunii dintre voi.

Citește și:

foto main pexels

Vizionare placuta


Kudika
12 Iulie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.