Setari Cookie-uri

Cum să te vindeci după o despărțire (când încă îl iubești)?

Tu singură poți face asta. Ajută-ți inima să se vindece cu adevărat și sufletul să uite tot ce a fost astfel încât să închizi acest capitol și să o iei de la capăt. 

Despărțirile sunt dureroase. Ai nevoie de timp pentru a procesa complet sfârșitul unei relații, pentru a te vindeca cu adevărat și a o putea lua de la capăt. Identificarea a ceea ce vrei de la o relație viitoare și recunoașterea importanței relației din trecut sunt pași cheie în a te ajuta să mergi mai departe.

Cum să te vindeci după o despărțire (când încă îl iubești)? Urmează aceste sfaturi oferite de psihologii experți în relații:

1. Recunoaște adevărul situației

Chiar dacă ești o persoană optimistă, când vine vorba de o despărțire, trebuie să iei în considerare realitatea clară și să nu îți mai creezi așteptări nerealiste cu privire la împăcare. Persoana pe care tu o iubeșți nu mai face parte din prezentul tău - oricât de dureros sună, acceptă acest lucru deoarece este purul adevăr.

Citește și:

2. Învață lecțiile primite

În loc să te concentrezi pe ce nu mai este, încearcă să îți îndrepți atenția asupra lecțiilor importante învățate în timpul relației (mai ales dacă vorbim despre o relație care a fost parte integrantă a creșterii tale).

Profită de ocazie pentru a recunoaște lucrurile bune în relație și tot ce ai învățat din perioada în care ai fost în această relație. Validează-ți sentimentele cu privire la ceea ce simți și învață aceste lecții deoarece îți pot fi de folos pe viitor.

3. Concentrează-te pe clipa prezentă

În loc să te mai învinovățești pentru ce s-a întâmplat, să îți faci mii și mii de scenarii cu privire la viitor, încearcă să te concentrezi pe clipa de acum. Viața ta este aici, trăiește-o cum știi tu mai bine.

Citește și:

Deși este dureroasă, această perioadă este una dintre cele mai importante perioade ale vieții tale deoarece ești doar tu cu tine. Oferă-ți posibilitatea de a te redescoperi, de a învață cine ești cu adevărat, care sunt pasiunile și hobby-urile tale, ce vrei de la viață, care îți sunt visurile noi.

De asemenea, ai grijă de tine, iubește-te necondiționat, oferă-ți toată atenția din lume și ajută-te să fii bine. Oricât de greu este acum, totul va deveni mai ușor... nu uita, timpul vindecă rănile. Ai răbdare.

4. Prioritizează alte relații

Ai pierdut o persoană dragă, însă asta nu înseamnă că ești singură. Oamenii care trec prin despărțiri tind adesea să uite de celelalte relații importante din viața lor. Nu fi parte din acești oameni.

Cei dragi îți pot oferi putere, îndrumare, încredere. Uneori, nici nu trebuie să facă sau să spună ceva - simpla lor prezență ajută. Permite-le să facă parte în continuare din viața ta pentru că, fără să îți dai seama, sunt piloni importanți în procesul tău de vindecare.

Citește și:

5. Înțelege că ai nevoie de timp pentru a te vindeca cu adevărat

Dragostea nu dispare peste noapte. Procesul de vindecare nu este unul rapid. Vei simți durere mult timp de acum înainte. Însă asta nu înseamnă că trebuie să renunți complet la viața ta și să nu mai faci nimic de acum înainte. Din contră - ai răbdare cu ceea ce trăiești și, între timp, încearcă să mergi mai departe. Puterea este la tine!

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să treci prin această perioadă dificilă:

- ai răbdare cu tine însăți; nu îți grăbi vindecarea;
- practică compasiunea; spune-ți ceea ce ai vrea să spui unei persoane dragi aflată în aceeași situație;
- acceptă că este firesc să te doară; nu îți ascunde sentimentele;
- amintește-ți că durerea nu va dura pentru totdeauna; în zilele bune, bucură-te de viață cum știi tu mai bine.

Citește și:

foto main pixabay

Vizionare placuta


Kudika
4 Octombrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.