Setari Cookie-uri

Îl iubești, dar nu știi cum să îi demonstrezi? Modalități prin care îi poți arăta că iți pasa

Fiecare dintre noi avem nevoile noastre în relații. La fel și tu, dar și partenerul tău. De multe ori, chiar și când iubim, nu reușim să transmitem mesajele noastre astfel încât celalalt să ne simtă sentimentele, să înțeleagă că ne pasă. Iată câteva modalități prin care putem cultiva empatia în cuplu.

Relațiile de lungă durată se bazează pe gesturile mici

Evenimentele mari și importante se întâmplă mai rar în viața noastră, însă ceea ce ne definește majoritatea timpului constă în lucrurile mici. La fel se întâmplă și în relațiile noastre.

A arăta că iți pasă de nevoile și lucrurile importante pentru celalalt nu se reflecta doar în simple gesturi, ci reprezintă, de fapt, un stil de viață în doi.

Iar partea și mai frumoasă este că, de multe ori, noi înșine putem deveni un model în relațiile noastre, astfel încât gesturile constructive și alegerile bune să fie preluate și de către ceilalți, chiar și de partenerul nostru.

Îl poți ajuta să aibă mai bine grijă de lucrurile sau activitățile la care ține

De exemplu poate îi place să cânte la un instrument, poate îi place să picteze. Îl poți susține și încuraja să nu își abandoneze hobby-urile.

Citește și:

Poate chiar organizați un spatiu în locuința voastră unde să se poată desfășura. Desigur, poți face asta și pentru tine.

Sau poate îi faci mici cadouri cu ceea ce i-ar trebui pentru hobby-ul lui.

În felul acesta simte că iți pasă de ceea ce este important pentru el și îl ajută să se simtă bine.

Foto: AS.Makarova/ shutterstock.com

Discutați în doi micile alegeri care sunt legate de viața împreună

În viața de cuplu sunt multe alegeri de făcut în fiecare zi. Dacă pui monopol pe unele, el se poate simți exclus. Și invers.

Cel mai bine este să împărțiți în doi părerile. Chiar și când vine vorba despre decorațiunile din casă, produsele de îngrijire, vesela, tot ceea ce face parte din viața comună. Pentru că, până la urmă, amândoi trăiți în acel cămin și atmosfera, designul, aromele, elementele senzoriale – toate contează.

Citește și:

De aceea este bine să împace, pe cât posibil, gusturile voastre.

Comunicarea deschisă și sinceră

Faptul că îi comunici cu sinceritate atât ceea ce iți place, cât și ceea ce nu, demonstrează apropierea voastră sentimentală și încrederea pe care i-o acorzi.

Ascultă cu sinceritate ceea ce spune partenerul tău și încurajează-l să împărtășească gândurile și sentimentele sale. Arată înțelegere și susținere în momentele dificile, și bucură-te sincer de succesele lui.

Păstrați armonia și romantismul în relație

Un alt mod de a-ți arăta sentimentele față de celălalt, admirația și bucuria că iți e aproape constă în practicarea gesturilor romantice.

Îmbrățișările sincere, micile sărutări, telefoanele scurte de peste zi, ținerea de mână, mângâierile sunt doar câteva dintre acele gesturi de care doar în relația de cuplu ne putem bucura. De ce să ne privam de ele?

Citește și:

Practicați romantismul în doi, astfel mențineți o atmosferă de dragoste între voi.

Nu îl abandona sau critica atunci când are nevoie de sprijin emoțional

A arăta că-ți pasa de sentimentele lui înseamnă să nu îi iei în râs vulnerabilitatile, să nu îi bagatelizezi temerile, să îi oferi sprijinul tău emoțional mai ales atunci când nu are nevoie de critică, nici macar de sfaturi, ci doar să fie ascultat, înțeles, acceptat așa cum este.

Conexiunea emoțională este poate cea mai importantă în cuplu, alături de comunicare și împărțirea responsabilităților.

O relație în care amândoi partenerii se simt iubiți, apreciați și sprijiniți este o relație fericită și sănătoasă. Prin comunicare deschisă, gesturi mici de iubire, respect și timp de calitate petrecut împreună, poți întări legătura cu partenerul tău și crea o relație profundă și durabilă.

Citește și:

Sursa foto: Illia Vakulko/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
24 Octombrie 2023
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.