Setari Cookie-uri

7 Lucruri pe care să le faci și să ți le spui când simți că s-a terminat IUBIREA în viața ta

Sunt momente când poate te simți prea singură, sau prea nesigură pe relația ta ori poate suferi după o despărțire. Poate simți că nu poți vorbi cu nimeni despre ceea ce este în sufletul tău sau chiar dacă vorbești, te simți neînțeleasă. Iată câteva lucruri pe care să le faci sau să ți le spui atunci când ai nevoie să ieși dintr-un astfel de blocaj emoțional.

Ieși la o plimbare

Este demonstrat științific faptul că mersul pe jos prezintă numeroase beneficii privind starea de spirit. Pur și simplu o plimbare te ajută să de deconectezi și alungă o bună parte din stresul acumulat.

Încerca să faci în fiecare zi o plimbare măcar de jumătate de oră, nici nu contează unde. Poate în natură, în parc, într-un magazin cu lucruri care îți plac și te binedispun sau pur și simplu în jurul blocului. O plimbare în care nu ai un scop, ci privești liber în jurul tău.

Punctează măcar un lucru care te-a încântat în fiecare zi

Chiar dacă ai suferințele tale sau moralul scăzut, încearcă la finalul fiecărei zi să punctezi ceva ce ți-a adus un zâmbet sau ți-a plăcut. Poate o întâmplare hazlie, poate un gest frumos, un film, poate o mică reușită, orice.

Citește și:

În felul acesta vei putea să îți concentrezi gândurile pe ceea ce e bun în viața ta și nu pe ceea ce te deranjează sau întristează. Este un bun antrenament zilnic al gândurilor tale, dar și al percepțiilor.

gandire pozitiva Foto: Prostock-studio/ shutterstock.com

Nu renunta la visurile tale

Chiar dacă te simțli cu moralul la pământ și lipsită de vlagă, continuă să îți urmezi visurile. Vei vedea că și acești mici pași către ceea ce visezi și te reprezintă vor contribui la cele mai mari împliniri din viața ta.

Acceptă ce ți se întâmplă

Oricât ne-am dori uneori să schimbăm trecutul sau prezentul, nu o putem face. Însă, acceptând, putem merge mai departe și lua deciziile bune pentru noi, chiar dacă uneori sunt dure sau radicale.

Citește și:

Alungă sentimentele negative

Cu toții strângem sentimente negative, de la frustrări, tristețe, anxietate, până la ură, ranchiună, gelozie, dorință de răzbunare. Niciunul dintre aceste sentimente nu ne ajută să evoluăm și nici nu ne fac viața mai frumoasă ori mai bună. Ba din contră, ne țin captivi într-un nor negativ, de unde nu mai reușim să vedem razele soarelui.

Alungă gândurile negative și caută să rămâi mereu plină de speranță. Ai încredere că după orice furtună răsare și soarele.

Ia în calcul că totul este într-o continuă schimbare

Chiar dacă acum suntem într-un anumit status, ei bine lumea se schimbă, viața se schimbă. Așadar ziua de mâine nu trebuie să fie ca cea de azi. Mergi mai departe și lasă schimbările să îți modeleze viața într-un sens mai bun.

Citește și:

Nu rămâne blocată în trecut

Trecutul este bun pentru a ne păstra amintirile și pentru a ne învăța lecțiile. Însă viața merge mai departe, este trăită în prezent și proiectată în viitor. A rămâne în trecut înseamnă a rămâne captivă fie în capcana melancoliei (a acelor vremuri „bune” care nu mai sunt), fie în capcana regretelor.

Prezentul îți dă posibilitatea să schimbi ceva și să te bucuri de viața care e acum ori să reflectezi la ceea ce ai putea îmbunătăți pentru a te simți mai bine.

Sursa foto articol: Hibrida/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
5 Decembrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.