Setari Cookie-uri

5 tendinte vestimentare de efect din sezonul toamna iarna 2015/2016

La fiecare schimbare de sezon, simtim nevoia de prospetime in garderoba noastra.

Valentina Balasa Ario, creator de imagine si letor al Fundatiei Calea Victoriei

La fiecare schimbare de sezon, simtim nevoia de prospetime in garderoba noastra. (Daca ar fi sa facem o paralela intre moda si muzica, unele piese vestimentare sunt precum melodiile din topuri: la inceput ne plac foarte mult, vrem sa le ascultam tot mai des, apoi le intalnim peste tot, iar in final ne plictisim de acelasi refren si ne dorim noutati. Cu cat o melodie este mai difuzata, cu atat ea isi va pierde valoarea mai repede. Daca melodia este cu adevarat valoroasa, va ramane ca punct de referinta in istoria muzicii si va deveni o piesa evergreen. Acelasi lucru este valabil si pentru tendintele din moda).

In acest moment exista o varietate destul de mare de tendinte in moda. Schimbarea se face treptat si putem vorbi despre elemente care inca s-au pastrat din sezonul de primavara-vara 2015 (franjuri, jocuri grafice, imprimeuri alb- negru, retro '70).

Citește și:

Noutatile marcante ale sezonului toamna-iarna 2015/2016 sunt:

1. Catifea

catifea

Foto: indira’s work, Shutterstock

Intre propunerile designerilor sunt foarte multe piese din catifea, incepand de la rochii, topuri, fuste, mantouri, pana la pantofi si cizme. Croiul propus este unul sofisticat, catifeaua fiind adesea combinata cu detalii din dantela, pentru a spori efectul dramatic.

2. Blana

blana Foto: Humberto Vidal, Fashionstock.com, Shutterstock

In fiecare sezon rece blana este vedeta, insa in acest sezon regasim blana in cele mai neobisnuite forme si culori. Se poarta mantourile din blana tunsa si vopsita, gulerele voluminoase, gentile si ghetele din blana.

3. Optical Art

tendinte vestimentare Foto: Fashionstock.com, Shutterstock

Imprimeurile optice sunt foarte apreciate de catre designeri in sezonul de toamna-iarna 2015/2016. Sunt folosite culori contrastante si jocuri geometrice pentru a se obtine efectul de forme in miscare.

Citește și:

4. Materiale matlasate

materiale matlasate

Foto: Tarzhanova, Shutterstock

In acest sezon intalnim matlaseuri in culori puternice, incepand de la palarii, jachete, paltoane, rochii, salopete, fuste, genti si pana la cizme. Materialele matlasate pot fi din fas sau vinyl.

5. Stofa in combinatie cu imprimeu leopard

imprimeu leopard Foto: Fashionstock.com, Shutterstock

Este o alaturare neasteptata si indrazneata dintre doua materiale contrastante (stofa gri, conservatoare, clasica si imprimeul leopard indraznet folosit in cantitate limitata, pentru a marca centrul de atentie) Cele doua materiale se pun in valoare si se sustin reciproc, rezultatul fiind spectaculos.

Foto prima pagina: Forewer, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
30 Noiembrie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.