Setari Cookie-uri

Flower bomb! Cum purtam printuri florale, sezon de sezon

Natura reprezinta o sursa inepuizabila de inspiratie.

Florile, frunzele, elementele vegetale si paleta de nuante vibrante a florei Pamantului ii inspira sezon de sezon pe designeri sa creeze piese vestimentare ultra-feminine cu texture delicate si croieli romantice. S-a ajuns la concluzia ca femeile nu se vor plictisi niciodata de imprimeurile florale, dar este drept ca formele ce evoca elementele vegetale sunt intr-o continua transformare.

printuri florale Foto: Elnur, Shutterstock

Diane von Furstenberg
a “inglobat” elementele florale pe rochiile “parte peste parte”, vedetele colectiilor DVF, dar si pe salopetele care sunt din ce in ce mai prezente in colectiile casei de moda americane, in variante retro-chic. Mai nou, in colectiile ei, designerul a introdus si topuri tunica si pantaloni harem cu print-uri mari inspirate din jungla.

Un mare iubitor al florilor exotice, Cavalli a pastrat florile in “pattern-urile” ce infloresc pe tunicile diafane, bomber-jacket, tricouri si salopetele scurte din linia “young&affordable” Just Cavalli. Peter Dundas, norvegianul care este designerul casei de moda italienesti a pastrat aceste imprimeuri cu flori mari, din colturi nestiute ale lumii, pe care le-a mixat cu “animal print”, iar mai nou cu elemente din adancul marilor.

Citește și:

Designerul american Michael Kors a “pictat” colectia Michael Michael Kors cu flori salbatice, de primavara in nuante de albastru si le-a imprimat pe tricouri, fuste, rochii lungi sau pantaloni scurti, pe care le-a mixat cu topuri in nuante puternice si solare.

Maria Grazia Chiuri si Pier Paolo Piccioli au mizat in linia young Red Valentino pe florile capsunelor si nuantele serbetului pentru rochii delicate cu croieli retro-chic ce contureaza femei fragile si copilaroase. Toate aceste colectii sunt prezente in magazinul Sport/Couture din Baneasa Shopping City sau pe www.sportcouture.ro

Florile sunt prezente si la nivelul acesoriilor sport, colectiile Adidas Originals si Adidas x Stella McCartney abunda in imprimeuri florale ce se regasesc imprimati pe colanti, bustiere, maiouri, jachete subtiri, hanorace si trainers.

Citește și:

Foto prima pagina: Subbotina Anna, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
6 Mai 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.