Setari Cookie-uri

5 trucuri pe care orice fashionista trebuie sa le stie despre rochia de dantela

Rochia de dantela este una dintre cele mai feminine si sofisticate piese vestimentare pe care le poti alege si este o investitie care nu numai ca nu se demodeaza dar, contrar asteptarilor, poate fi adaptata atat pentru tinutele elegante, cat si pentru cele casual.

rochie de dantela

Pentru ca vorbim despre un material mai pretios si mai pretentios decat cele cu care esti obisnuita, este important sa alegi accesoriile si pantofii potriviti pentru a pune cat mai bine in valoare o rochie de dantela. Iata de ce trebuie sa tii cont, daca vrei sa arati cat mai bine:

Calitatea dantelei face o diferenta imensa

Cu siguranta ti s-a intamplat sa vezi o tinuta din dantela si sa ai impresia ca te uiti la o perdea. Asta deoarece calitatea dantelei este primul lucru care conteaza in construirea tinutei perfecte. Un model de calitate slaba poate fi identificat din prima: dantela se scamoseaza mai usor, nu este finuta si arata ieftin.

Ca sa faci rapid o comparatie, arunca o privire peste aceste rochii de seara pentru ocazii speciale si vei vedea cum ar trebui sa arate o tinuta corecta din dantela. Dupa cum observi, acestea au acel aer rafinat si elegant pe care il cauti la o rochie deosebita si exista zeci de modele din care sa-l alegi pe cel care iti reflecta cel mai bine stilul.

Citește și:

Rochia de dantela trebuie sa fie piesa de rezistenta a tinutei tale

Pentru ca arata atat de sofisticat, rochia trebuie sa fie elementul central al tinutei. Asta inseamna ca nu ar trebui sa optezi pentru accesorii opulente, care sa distraga atentia de la ea. Cele mai multe modele sunt potrivite pentru a fi purtate fara un colier sau lantisor la gat, dar se potrivesc de minune cu o pereche de cercei de tip candelabru si o bratara delicata.

Alege lungimea potrivita pentru tinuta ta

Cel mai bine arata rochiile din dantela pana la genunchi sau cu o palma deasupra lui. Astfel, tinuta ta va fi una eleganta si feminina, pastrand un aer sexy de mister. Daca vrei neaparat o rochie mini din dantela, asigura-te ca alegi un model fara decolteu, ca sa pastrezi un aer decent al outfitului.

In ceea ce priveste culorile, rochiile din dantela pot arata bine si pe culori neutre, precum alb, bej sau negru, dar si cele in nuante pastelate se potrivesc bine unui stil romantic. Rochia din dantela este potrivita mai ales tinutelor de seara, asa ca o culoare precum bleumarin, negru, burgundy sau albastru regal te va scoate din anonimat.

Citește și:

Pantofii trebuie sa iti completeze frumos tinuta

Ai numeroase optiuni cand vine vorba de tipurile de incaltaminte care flateaza o rochie din dantela. Acestea arata cel mai bine purtate cu tocuri, dar si o pereche de balerini eleganti pot arata stilat, mai ales daca esti suficient de inalta incat sa nu mai ai nevoie de cativa centimetri in plus. Poti alege botine cu toc subtire, stilletos sau pantofi de tip wedges, care sa iti complimenteze in mod armonios tinuta. Indicat ar fi sa pastrezi pantofii in tonuri neutre si sa eviti culorile puternice, mai ales cand ai optat pentru o rochie colorata.

Poarta dantela cu atitudinea potrivita

Daca nu te simti confortabil inca sa porti o rochie din dantela, poti alege unele cu insertii delicate. O rochie cu maneci sau cu detalii aplicate din dantela te ajuta sa te obisnuiesti cu acest material. Este important sa te simti perfect in hainele pe care le porti, asa ca, daca ai senzatia ca nu ti se potriveste ceva, acorda-ti un timp sa te obisnuiesti cu ideea de a purta acea piesa.

Citește și:

Tu cum porti rochia din dantela? Care model este preferatul tau?

Sursa foto: Shutterstock, Copyright: Dmitry_Tsvetkov

Vizionare placuta


Kudika
31 Octombrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.