Setari Cookie-uri

Ghid de bun gust in vestimentatie

Cum ne imbracam. Sport sau elegant?. Este titlul unui forum interactiv pe care l-am descoperit recent pe internet. Mi-a atras in mod special atentia pentru ca am sesizat deja din titlu greseala. Sport sau clasic ? Ca si cum ar fi singurele doua tinute.

“Cum ne imbracam. Sport sau elegant?”. Este titlul unui forum interactiv pe care l-am descoperit recent pe internet. Mi-a atras in mod special atentia pentru ca am sesizat deja din titlu greseala. Sport sau clasic ? Ca si cum ar fi singurele doua tipuri de tinute.

Da, poate daca generalizam ajungem la concluzia ca intr-un fel sau altul ne incadram in una din aceste doua categorii, dar eu sunt de parere ca avem atat de multe optiuni si stiluri vestimentare incat nu le putem cuprinde pe toate in clasic si sport.

Comentariile lasate de cititoarele care raspundeau la intrebarea articolului mi-au confirmat banuiala. In proportie de 90% au raspuns ca prefera indiscutabil tinutele sport. Argumentele erau ca astfel de tinute sunt foarte comode, lejere si potrivite pentru zi. Citez ,, in 3 minute iau pe mine o pereche de blugi, o bluza si o pereche de pantofi comozi". Toate celelalte forumiste ii dadeau mare dreptate si se indentificau cu respectiva doamna/domnisoara, exceptie facand cele 10% care se declarau fane absolute ale stilului "clasic si elegant".

In primul rand cred ca nu se stie cu exactitate ce inseamna o tinuta sport sau una clasica. Sport nu are nimic de-a face cu "blugi, bluza si pantofi comozi". Sport inseamna exact ce se aude si ce se vede: sport. Adica haine pentru antrenamente si activitati sportive = trening. Sa nu uitam ca aceasta denumire este extrem de evidenta: trening vine din englezescul training care inseamna antrenament. Deci, ar fi de-a dreptul trist ca 90% dintre femei sa se imbrace sport, asa cum sustin ele. Stilul pe care il abordam majoritatea atunci cand cautam comoditate se numeste casual = haine lejere, comode. Partea buna este ca acestui stil ii putem face o multime de ramificatii, in functie de ce anume vrem noi sa obtinem de la o tinuta comoda. Pentru ca nu e neaparat sa purtam trening si pantofi sport pentru a fi comode.

Nu sunt o adepta a tinutelor ‘’sport ,, dar totusi port de foarte multe ori incaltaminte fara toc si pantalon, in general in timpul zilei. Insa recunosc ca nu las nici o tinuta fara accesorii si completez intotdeauna piesele vestimentare in asa fel incat sa obtin un rezultat chic. Este definitia mea preferata pentru o tinuta : chic, cochet. Se potriveste in orice loc si la orice ora, este la indemana oricui si este super feminin. Un exemplu cat se poate de usor si ieftin? Jeansi clasici si un tricou mulat si simplu, de culoare alba. Tricoul nu trebuie sa fie scurt, ci sa ajunga peste fermoarul pantalonului. Se pun balerini sau bascheti de culoare roz-pal, iar in jurul gatului se leaga lejer o esarfa scurta, vaporoasa, de culoarea incaltamintei alese. O pereche de cercei mici si o poseta mare si gri deschis completeaza in mod fericit tinuta. Vrei sa faci din aceasta tinuta una de seara? Nu trebuie decat sa schimbi pantofii si sa iei o pereche cu toc inalt ( albi,roz, gri, sau.. ce culoare vrei tu) si sa inlocuiesti poseta mare cu una mica, tip bijuterie. Cateva accesorii metalizate vor accentua frumos simplitate tinutei. Daca nu vrei sa porti pantalon, inlocuieste-l cu o fusta cloche, pana la genunchi sau chiar mini, daca silueta iti permite. Exemplele sunt numeroase.. Iar pt astfel de tinute ai nevoie de un buget foarte scazut.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Noiembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.