Setari Cookie-uri

Alexander McQueen: colectia primavara-vara 2011

Colectia Alexander McQueen semnata de Sarah Burton a fost unul dintre cele mai asteptate show-uri din cadrul Paris Fashion Week Spring 2011.

Colectia Alexander McQueen semnata de Sarah Burton a fost unul dintre cele mai asteptate show-uri din cadrul Paris Fashion Week Spring 2011. Cea care a fost mana dreapta a creatorului de moda pentru multi ani a demonstrat ca merita pe deplin titlul de “urmasa a lui McQueen”. Sarah a ramas fidela stilului care l-a consacrat pe designer, insa a reinterpretat intr-o modalitate mult mai feminina tehnicile abordate de acesta.

Lucrand 15 ani alaturi de designerul britanic, Sarah Burton a reusit sa reproduca anumite elemente definitorii ale brandului, insa a conferit colectiei si o amprenta personala. Structurile create minutios, elementele structurale, volumetriile si imprimeurile de tip imperial s-au impletit foarte bine cu taieturile arhitecturale; galerie foto aici.

Cadrul teatral imaginat de Alexander McQueen in show-urile sale a fost schimbat cu un podium alb, decorat cu fire de iarba. Colectia inspirata din natura a debutat cu prezentarea pieselor vestimentare albe; galerie foto aici. Volumetriile si texturile naturale imbinate armonios cu marginile nefinisate au conferit hainelor o imagine mai accesibila si totodata maiestuoasa. Colectia a capata o nota fantezista odata cu punerea in scena a rochiilor nuantate, cu broderii lucrate manual si texturi multicolore. Imprimeurile florale diafane au fost combinate cu printuri digitale si taieturi asimetrice de o acuratete impecabila care au atras atentia si admiratia.

Desi pe podium rochiile simple s-au impletit cu piese vestimentare fanteziste prin creatie si contraste puternice, atmosfera dominanta a fost una feerica, de basm. Machiajul natural a avut un rol important, punand in relief frumusetea naturala a manechinelor. Imaginea monumentala a fost asigurata de creatiile cracterizate de culoare si o complexitate texturala puternica.

Cele mai spectaculoase aparitii au fost rochia din pene de fazan, o alta confectionata din tesaturi de fire si nu in ultimul rand, rochia de mireasa supradimensionata cu trena. De asemenea, rochiile din piele cu decupajele lucrate manual, au uimit prin originalitate si acurateatea desavarsita.



Un articol Cristina Craciun
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Februarie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.