Setari Cookie-uri

Chanel Couture primavara-vara 2011

Luxul, rafinamentul si simplitatea sunt elementele principale care au stat la baza colectiei Chanel Couture dedicata sezonului primavara-vara 2011. Karl Lagerfeld a pus in scena rochii pretioase, innobilate cu broderii, margele si aplicatii de pietre stralucitoare.

Luxul, rafinamentul si simplitatea sunt elementele principale care au stat la baza colectiei Chanel Couture dedicata sezonului primavara-vara 2011. Karl Lagerfeld a pus in scena rochii pretioase, innobilate cu broderii, margele si aplicatii de pietre stralucitoare.

O colectie luxurianta, purtabila

Intr-o paleta cromatica formata din rozuri prafuite si griuri metalice, materialele vaporoase precum organza sau sifon au creionat piesele vestimentare diafane. Fustele cu drapaje asimetrice, texturile fluide si rochiile semitransparente au elogiat frumusetea feminina.

De asemenea, pe langa culorile terne si excesul de materiale lucioase, elementul central al colectiei a fost reprezentat de incaltarile cu talpa joasa. Lagerfeld a optat pentru balerini stralucitori cu talpa joasa in defavoarea clasicelor incaltari cu toc inalt.”M-am saturat sa vad atatea Turnuri Eiffel si culori violente”, ar fi declarat designerul referindu-se cu siguranta la pantofii couture cu tocuri fanteziste, exagerat de inalte.

Artista Marie Laurencin, muza lui Karl Lagerfeld

Nu-i de mirare ca show-ul imbina elementele actuale cu detalii care poarta amprenta anilor trecuti. Artista Marie Laurencin a fost muza lui Karl Lagerfeld. Coco Chanel a rugat-o pe aceasta sa-i deseneze portretul, insa la sfarsit s-a arata nemultumita de rezultat. Totusi, Laurencin a pastrat desenul care a devenit sursa de inspiratie pentru actuala colectie Chanel. Paleta cromatica este inspirata din tabloul artistei. De asemenea machiajul, coafurile neglijente si croiala hainelor amintesc de stilul anilor ’20. Elementele principale, talia joasa subliniata prin intermediul esarfelor, pantalonii metalici mulati si rochiile drepte s-au remarcat in mod deosebit pe podium.

Taioarele clasice, costumele deux-pieces si pantalonii drepti au fost intercalati pe catwalk cu rochii elegante stralucitoare. Detaliile semitransparente, volanele, pene si materiale vaporoase au conferit un aspect pretios tinutelor.

Colectia a fost luxurianta si eleganta dar purtabila. La aspectul desosebit au contribuit si detaliile couture lucrate impecabil: broderiile fine realizate din margelele, cristale, pene si paiete. Per total, conform surselor oficiale, pentru intreaga colectie s-au folosit 10 milioane de margele. Mireasa colectiei a fost modelul Kristen McMenamy in varsta de 46 de ani. Karl Lagerfeld a dovedit astfel ca frumusetea nu are varsta si nici nu se bazeaza pe criterii prestabilite.

Un articol Cristina Craciun


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Martie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.