Romanian Designers, din nou la Mercedes-Benz Fashion Week Berlin

Dupa succesul repurtat in ianuarie, delegatia Romanian Designers se intoarce la Berlin pentru o noua demonstratie de moda romaneasca.

Dupa succesul repurtat in ianuarie, delegatia Romanian Designers se intoarce la Berlin pentru o noua demonstratie de moda romaneasca. Astfel, in 8 iulie 2011, reprezentantii designului romanesc: Irina Schrotter, Alina Botea, Lucian Broscatean impreuna cu Mihaela Glavan si, pentru prima data, Lena Criveanu, isi vor prezenta propunerile pentru sezonul primavara/vara 2012 in cadrul saptamanii modei de la Berlin, alaturi de marile nume ale modei internationale.

Convinsi de prestatia excelenta a designului romanesc din primavara acestui an, reprezentantii agentiei IMG Fashion Berlin au selectat pentru a doua oara grupul de designeri romani care vor participa la cea mai noua si in voga saptamana a modei europene, Mercedes-Benz Fashion Week Berlin. Cei numiti au fost alesi in urma unei selectii foarte dure si obiective, tipica reprezentantilor renumitei agentii, ei fiind cei care au intrunit practic suma de criterii necesare pentru a pasi alaturi de marii designeri intr-un sistem profesionist de fashion.

Moda romaneasca
si-a confirmat seriozitatea si dorinta de a se inscrie pe un drum firesc al valorii in acest domeniu, aducand in fata presei de specialitate straine, prezente intr-un numar impresionant la MBFW Berlin, colectii bine concepute si executate impecabil, care au demonstrat ca designerii romani stiu si pot sa faca moda la standardele impuse. Intr-o paleta creativa care a reusit sa surprinda patru directii stilistice diferite, dar definitorii pentru moda romaneaca, prima delegatie de designeri romani la Berlin a vorbit despre elegant, conceptual, minimalism chic si casual urban in tonalitati moderne si foarte bine gandite.

Cea de a doua delegatie nu isi schimba major componenta, doar designerul Lena Criveanu fiind cea nou aleasa, astfel incat directiile creative ale modei romanesti sa cuprinda din nou o varietate reprezentativa. Eleganta si rafinamentul Irinei Schrotter vin alaturi de propunerile designului conceptual si mereu surprinzator al lui Lucian Broscatean, iar stilul curat, aproape geometric dar atat de chic si proaspat al Alinei Botea se alatura sensibilitatii si rafinamentului designului sculptural al Lenei Criveanu. Pentru toate stilurile, completarea perfecta este cea a pantofilor semnati de Mihaela Glavan, cea care a reusit sa adune aprecierile unanime si sa performeze crearea incaltamintei pentru intreaga delegatie a designului romanesc la Berlin, dar si bijuteriile Carlei Szabo care vor insoti colectia Irinei Schrotter.

Alaturi de acestia, alte doua nume tinere ale modei romanesti, Bold si Ligia's Accesories, vor participa cu colectiile lor pentru primavara/vara 2012, la cele doua targuri principale care se organizeaza in paralel cu Saptamana Modei: Bred and Butter si Premium Messe.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Iulie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri