Setari Cookie-uri

Interviu cu Alexandru Ciucu: Este foarte greu sa ai o cariera de succes fara sa ai si o viata personala echilibrata

Furnizor oficial al Casei Regale a Romaniei, atelierul de costume al lui Alexandru Ciucu se bucura de o clientela exclusivista. L-am invitat sa ne povesteasca mai multe despre creatiile lui, dar si despre stilul sau de viata.

5. Care sunt sursele tale de inspiratie pentru colectii?

Inspiratia este o stare a spiritului. Atunci cand detii aceasta stare te inspira orice lucru care prin intermediul unuia dintre cele cinci simturi iti bombardeaza creierul. Important este insa cum reusesti sa te deconectezi de cotidian si sa intri in aceasta stare de gratie despre care vorbeam mai sus. Eu prefer izolarea in natura, plimbarile lungi, romanele clasice si filmele vechi.

6. Cum ai descrie stilul vestimentar al barbatilor din Romania?

Am spus si cu alte ocazii ca vad stilul vestimentar al barbatilor romani intr-o continua evolutie si prefectionare, cu singurul amendament care vine in acelasi timp si ca o circumstanta atenuanta ca am inceput foarte de jos si este normal ca in comparatie cu stilul altor popoare sa mai avem pana sa-i ajungem. Vestea buna este insa ca recuperam foarte repede.

7. Care ar fi cea mai intalnita greseala in vestimentatia masculina?

Printre cele mai frecvente derapaje vestimentare masculine pot aminti alegerea gresita a marimii sacoului, nerespectarea sau neadaptarea tinutei la dresscode-ul cerut in anumite circumstante si lipsa grijii pentru aspectul pantofilor.

8. Ce inseamna un barbat imbracat cu stil?

Stilul vestimentar raportat la un barbat presupune cel putin ca acesta sa se afle in armonie vestimentara cu locul si timpul in care se afla, cu statutul sau social si cu conformatia sa fizica. Sunt, de asemenea, foarte importante si bunele maniere care vin obligatoriu in completarea rigorilor de mai sus.

9. Unde obisnuiesti sa te relaxezi in timpul liber?

Asa cum am mai spus, prefer izolarea in natura, plimbarile lungi, romanele clasice si filmele vechi.

10. Cum se impletesc viata personala si cariera; se completeaza sau una exceleaza in detrimentul celeilalte?

Cred ca este foarte greu sa ai o cariera de succes fara sa ai si o viata personala echilibrata. Din punctul meu de vedere viata mea este una singura, un melanj de mai multe roluri pe care mi le asum si le iubesc.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Noiembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.