Setari Cookie-uri

Paris Fashion Week: Chanel Couture 2012

Chanel Couture, o colectie de lux dedicata sezonului toamna iarna 2012.

In cadrul evenimentului Paris Fashion Week, Karl Lagerfeld a pus in scena cea mai noua colectie dedicata sezonului viitor. Chanel Couture toamna iarna 2012 a fost prezentata intr-unul dintre saloanele impunatoare ale Grand Palais. Minunatul palat a devenit locatia preferata a designerului si de aceasta data a ales Salonul de Onoare, un spatiu amplu, deosebit, care a fost inchis vreme de 70 de ani.

Karl Lagerfeld si-a dorit sa reinventeze stilul vintage. Stilul vintage este deprimant, a declarat acesta, apoi a dorit imediat sa lamureasca, afirmand ca noul vintage este promitator; este o pregatire pentru un stil care are puterea sa dureze.

Colectia a fost inspirata din stilul anilor ’40. Au predominat taioarele clasice, costume deux pieces, rochii cu umerii supradimensionati dar si rochii de seara elegante cu taieturi indraznete. Paleta cromatica a fost restransa, dar echilibrata. Griurile si tricotajele alb-negru s-au intrepatruns cu degradeuri de culoare si nuante variate de roz. Au predominat rozurile prafuite, inchise dar si structurile cu insertii de material lucioase, care au adaugat un plus de pretiozitate colectiei. Clasicul a fost reinterpretat printr-o maniera sofisticata in stilul caracteristic al casei Chanel. Nu au lipsit broderiile fine adaptate mantourilor dar si tinutelor de seara rafinate.

Citește și:

Au atras atentia structurile patchwork confectionate din texturi diferite , rochiile in carouri colorate si umerii amplii din volane suprapuse. Talia marcata, transparentele si fundele diafane au reprezentat detaliile feminine care au completat armonios siluetele in stilul elegant recunoscut stilului vestimentar promovat de Coco Chanel.

Accesoriile au urmarit linia fina, impecabila a colectiei. Creatiile au fost accesorizate cu dresuri argintii si pantofi in nuante pastel sidefate, cu varful ascutit. Parul manechinelor a fost lasat pe spate sau prins in bonete tricotate feminine, care au adaugat un aer frantuzesc special tinutelor de lux.

Vizionare placuta


Kudika
17 Iulie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.