Setari Cookie-uri

5 lucruri pe care nu le stiai despre Christian Louboutin

Ce legatura are oja rosie cu pantofii Louboutin? Afla 5 lucruri pe care nu le stiai despre designerul francez

Daca exista acei pantofi care imbina perfect ideea de protectie a piciorului, cu ideea de arta, moda si senzualitate, pana la fetis, atunci ei poarta numele lui Louboutin. Tocul inalt si subtire pe care il si vezi calcand peste tine. Pielea perfect intinsa ce atrage atentia la detaliile de calitate. Oh, si talpa rosie ce completeaza de minune un calapod gandit pentru a transforma silueta feminina, adaugand acel plus de indrazneala, sau mai degraba producand fantezii si ispite!

“Bijutierul de pantofi” – asa cum i se spune lui Christian Loubotuin – i-a inlocuit pas cu pas pe Manolo Blahnik, Salvatore Ferragamo si Roger Vivier – atat in tinutele de pe Red Carpet de la Hollywood, cat si in tinutele femeilor care apreciaza moda de calitate, la cel mai inalt nivel. Cu siguranta stii cum arata o pereche de Louboutini. Ba poate ai un model acasa. Dar stii cele mai intersante lucruri despre creatorul tau de pantofi preferat?

Citește și:

1. Louboutin a inceput sa schiteze modele de incaltaminte inca din adolescenta. Iar inspiratia pentru pantofii lui deosebiti a gasit-o in copilarie, cand a vazut un semn intr-un muzeu, ce ruga femeile sa nu zgarie pardoseala din lemn, cu tocurile pantofilor. In ceea ce priveste talpa rosie, mai mult de cat un siretlic de marketing, ideea i-a venit designerului, vazandu-si o angajata cand isi facea unghiile cu oja rosie. “Nu eu am ales talpa rosie, ea m-a ales pe mine” spune francezul.

Oja - 48 lei

2. De multe ori, Christian Louboutin isi personalizeaza modelele de incaltaminte pe care le trimite clientelor sale. Ce zici de o pereche de pantofi Louboutin cu autograf pe talpa?

3. Christian Loubotin este pasionat de viata pariziana de noapte, de dansatoarele dela Follies Bergeres, de incaltamintea tip pumps pe care acestea o purtau, de costumele si accesoriile lor grele, cu pene, blana si bijuterii opulente. “Priveam fetele intrand in scena, acoperite cu accesorii grele, si nu se uitat niciodata la pantofii lor. Atunci mi-am dat seama ca incaltamintea inseamna proportii si postura.”

Citește și:

Palton blana - 759,90 lei

Colier cu pene - 30 lei

Choker - 52 lei

4. Este indragostit de Dita von Teese si de David Lynch – cu ambii a colaborat de altfel – iar primul sau client a fost printesa Croline de Monaco. Chiar, atunci cand primul tau client este dintr-o casa regala, poti merge in alta parte decat sus?

5. Designerul ce vinde peste 500 000 de perechi de pantofi pe an, ce nici macar nu se gandeste vreodata sa creeze o linie Low Price si care este totalmente indragostit de tocurile ametitoare, a creat The Nude Collection, o linie ce include modele cu toc dar si flats sau platforme, din piele avand tonurile pielii de orice culoare. Jos palaria! Ah, da si sus pantofii! Pantofii Louboutin, desigur!

foto: Featureflash Photo Agency, Shutterstock

foto prima pagina: Inna Churikova, Shutterstock

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.