Setari Cookie-uri

Charles Worth: Parintele modei

Unde ar fi astazi lumea modei fara numele mari care au marcat acest domeniu. Generatii de-a randul de femei si-au modelat aspectul dupa ideile unor designeri precum Coco Chanel, Elsa Schiaparelli, Jean Patou, Jean Paul Gaultier, Christian Lacroix si multi multi altii. Numele lor au intrat in istoria domeniului devenind cunoscute pentru un numar impresionant de femei, si nu numai, din intreaga lume.

Rochiile create de Worth ies in evidenta prin feminitatea lor. Designerul a acordat o atentie deosebita siluetei feminine. Acesta a inlocuit crinolinele cu turnuri (bucati de material sau pernute purtate sub rochie la spate) acestea punand in evidenta forma soldurilor. De asemenea, si-a consolidat reputatia selectandu-si clientele. Se pare ca nu doar banii contau cand venea vorba de persoanele care ii purtau hainele ci si aspectul ba chiar si reputatia. Charles Worth cerea scrisori de recomandare pentru clientele noi si refuza femeile in varsta, cele cu o greutate ce depaseau standardele lui sau cele care pur si simplu nu ii placeau.

Casa de moda Worth a rezistat si dupa moartea lui Charles Worth in lumea din ce in ce mai competitiva a creatiilor haute-couture afacerea fiind preluata de fii acestuia. Fondatorul ei a murit in 1895 insa faima casei s-a mentinut ba chiar a mai crescut prin anii in 1920. Sfarsitul povestii are loc in 1952 cand stranepotul lui Charles Worth s-a retras din afacere inchizand astfel dupa un secol Casa de moda Worth.



Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Martie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.