Setari Cookie-uri

Echilibristica lui Cate Blanchett intre scena si ecran

La decernarea Premiilor Tony, blondina Cate, proaspat tunsa&coafata asimetric, a atras toti ochii si toate aparatele foto pe costumul ei argintiu din colectia Girogio Armani Prive. Confectionat din organza, cambrat, cu un decolteu adanc, umeri pronuntati, rever de tip sal si pantaloni mulati, dar evazati la glezna, deux-piece-ul facea parte din “recolta” de Primavara/Vara 2010, dar pe podium aparuse cu lait-motiv-ul celest, o semiluna – pe care actrita a ales sa o inlature. In schimb, a adaugat un colier de diamante marca Van Cleef & Arpels si o mini-poseta metalica Roger Vivier pentru a accentua stridenta si extra-terestritatea look-ului.

Cate a studiat mestesugul actoriei “in timp real” la Institutul National de Arta Dramatica din Sydney, iar dupa absolvire a obtinut roluri ofertante, alaturi de staruri de calibrul unui “oarecare”... Geoffrey Rush! Dar, ca si el, Blanchett nu era sortita unei cariere pe scenele australiene, si a evoluat curand la miniserii TV si, eventual, lung-metraje, facandu-si debutul pe marele ecran in hipnotizantul “Oscar and Lucinda”. Acum ea detine un Oscar (Cea mai buna actrita intr-un rol secundar, pentru imortalizarea lui Katharine Hepburn in “The Aviator”-2004) si multe nominalizari, dintre care doua obtinute in acelasi an, 2007, pentru personaje total opuse: o regina (“Elizabeth: the Golden Age”) si un barbat (“I’m Not There”).

La 41 de ani, Cate are trei copii, toti baieti, iar mezinul abia a implinit 2 anisori. In acelasi timp – sau poate in paralel, dar, cumva, tot intr-o zi de 24 de ore – Cate jongleaza rolul de mama cu o cariera pe ecrane (de curand a aparut in “Robin Hood”) si pe scena, un post de director artistic si multiple cauze bine-intentionate. Mai mult, artista multivalenta are timpul, si disponibilitatea, sa-si exprime parerea din cand in cand, declamativ si fara ocolisuri, dar cu gratia unui diplomat maiestru, impotriva cenzurii artistilor din tara ei de bastina sau a chirurgiei plastice la adolescenti.

Realizat de Ioanina
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Iunie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.