Setari Cookie-uri

Colectia Panta Rhei, by FLORIN DOBRE

Premiera romaneasca a colectiei “PANTA RHEI”, primavara vara 2013

“PANTA RHEI”, colectia toamna/iarna 2013 – 2014, a saptea semnata de designerul FLORIN DOBRE, a fost prezentata, in premiera in Romania, in Atelierul de Productie din Capitala, in prezenta a peste 600 de invitati, public caruia i s-au alaturat bloggeri, stilisti, jurnalisti de moda, designeri, vedete de televiziune (Catinca Roman, Dorin Negrau, Tatiana Marinescu, Mircea Solcanu, Irina Mohora, Codrut Kenghes (Dezbracatu).

De remarcat a fost prezenta in sala a celor trei invitati speciali sositi de la Paris pentru a-l intalni pe Dobre si echipa lui in propriul mediu si pentru a stabilii urmatori pasi in evolutia sa pe piata internationala: Thomas Chevillon si Kateryna Gudkova – producatori de show-uri in cadrul Saptamanei Modei din Paris si Marcellous Jones – jurnalist de moda din SUA, gazda emisiunii Fashion Insider.

Citește și:

Premiera romaneasca a colectiei cu care FLORIN DOBRE s-a remarcat la Paris (18 ianuarie, Palatul Behague) si a fost consemnata de publicatiile “Le Monde” si “Le Figaro”, a fost un spectacol in sine.

Cele 28 de ansambluri au oferit asistentei radiografia unei evolutii a stilurilor, cu pendulari intre armonii perfecte si asimetrii frapante, fiind, in ansamblul lor, transpunerea unei idei pe care designerul a enuntat-o stilistic – “degradarea valorilor umane, paradoxal, in contextul evolutiei societatii” Designerul a punctat si de aceasta data, prin tusele de eleganta care se regasesc in final in toate propunerile sale fie ludice, misterioase, incitante, dramatice sau ironice!

Curajoasa si unica a fost si decizia de a trimite pe scena personaje considerate iconice, tabu dar si proscrisi ai societatii precum si a transpune stilistic rasturnarea de valori si cutume a societatii actuale si schimbarea rolurilor celor doua sexe. ( aristocratul elegant, studentul silitor, extremistul radical, travestitul, artistul neinteles, tanarul dependent, cuceritorul fara scrupule precum si diva inabordabila, barbatii imbracati in haine femeiesti si extrema masculinizare a femeii)

Citește și:

Piesa centrala a colectiei a fost costumul care, de data aceasta, a trecut prin transformari de forma si structura, materialele fiind dintre cele mai variate si mai atent alese – stofa, tweed, piele naturala, astrahan, lana dar si dantela, plasa metalica, matase – culorile variind si ele de la gri si negru pana la oliv, brun, granat sau argintiu.

„Am ales o tema foarte elaborata. Colectia se numeste „Panta Rhei / Totul curge” si a fost imaginata ca un mesaj de sustinere a aspectelor pozitive si a valorilor umane esentiale, a celor care au trecut vremurile si timpurile si care fac viata si relatiile cu ceilalti frumoase si trainice. Am ales insa ca acest mesaj sa fie prezent sub forma unei povesti dramatice ce portretizeaza degradarea umana ce vine, paradoxal, odata cu „evolutia” societatii”, spune FLORIN DOBRE.

Citește și:

Nonconformismul designerului FLORIN DOBRE, dar si talentul sau nativ in ceea ce priveste moda s-au pus in valoare prin conceptul show-lui.

Locul ales pentru prezentare a fost un spatiu cu o vibranta incarcatura artistica – Atelierul de Productie (declarat in mediile underground un adevarat “Loc de expresie al artei contemporane” ), muzica originala a fost asigurata, prin live performance de Paul Sensor & Mara (www.kultstudio.ro), iar prestatia modelelor a depasit clasica defilare, fiind ea insasi o reprezentatie dramatica sa atitudinii si moravurilor vremurilor.

Machiajul modelelor a fost asigurat de Atelier Paris si a completat tinutele, evoluand de la discret spre tusele puternice, teatrale iar coafura a fost semnata Peter Brooks.

Vizionare placuta


Kudika
7 Martie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.