Setari Cookie-uri

16 tendinte de care sa tii cont cand iti alcatuiesti garderoba de toamna/iarna 2016-2017 + tinute chic ieftine!

Cand se schimba colectiile, se schimba si preturile. Noile haine si accesorii sunt mai scumpe. Asa ca noi am pregatit pentru tine o lista cu ce se poarta in toamna/iarna 2016-2017, cu multe exemple de piese vestimentare cool-cool-cool la preturi mic-mici-mici!

Cuvantul cheie al sezonului rece ce urmeaza va fi indrazneala. Si trebuie sa ai atitudine sa porti tonurile fondante de mov, roz, blanurile in tonuri electrice, lurez rosu sau paiete din cap pana in picioare. Dupa o vara a la anii ’90, aproape de minimalismul perioadei, toamna/iarna 2016-2017 aduce in scena nuantele tari, umerii accentuati, talia subliniata, volume si croieli lejere, maxi. Descopera si tu imprimeurile, culorile, texturile si silueta sezonului rece urmator:

1. Cumpara-ti o guma pentru copii. Fa un balon. Acela e rozul toamnei ce vine si s-a gasit pe catwalk la blanurile pufoase Gucci, la rochiile paietate Dolce & Gabbana si la stofele Chanel. Da, rozul electric se poarta #AllPink. Indraznesti? Daca nu ai atata curaj, incepe “usor” cu paiete, lame, sau aplicatii tip oglinda, in nunate nude, neutre sau aurii. Gasesti la Balenciaga, Dolce & Gabbana si Michael Kors. O alta varianta “glittery” ar fi lurexul – in rozul-guma de mestecat, mov, albastru-roial si auriu. So chic la Balneciaga, Missoni.

Citește și:

Jacheta (269,99 lei)

Jacheta (149,99 lei)

2. De la culoare, trecem la textura. Va fi o toamna vinyl. Nina Ricci, Lanvin, Dior au mixat acest material lucios fie cu alte texturi cu irizatii – satinul de exemplu – fie cu zebra-print, sau nuante electrice.

Rochie (129 lei)

3. Nu se poarta doar zebra, se poarta si leopard-print. Sub toate formele, dar mai degraba stilizat. Designerii Bottega Veneta, Prada, Givenchy l-au combinat cu neutre, rosu puternic, griuri sau alte printuri. Tu cum intentionezi?

4. Se poarta umerii anilor ’80. Facem ce facem si ne intoarcem la Disco cu volane asimetrice imeeeense pe un umar. Inspira-te de la Saint Laurent, Isabel Marant. Si facem ce facem si ne intoarcem la una dintre culorile cool in perioada Disco – movul intens. Este culoare-vedeta in toamna aceasta!

Rochie (263.79 lei)

Citește și:

5. Ajungem la una dintre cele mai incapatanate texturi: catifeaua albastru inchis. Fie in rochii de seara lungi, fie in rochite de zi, midi, fie in costume cu pantaloni, catifeaua castiga teren in iarna ce vine. Au purtat-o Fendi, Ralph Lauren, Giorgio Armani.

Rochie (299.25 lei)

6. Una dintre cele mai feminine trenduri ale toamnei, pliseurile, domina moda toamnei. Materialele fluide, ce curg in lungimi midi sau maxi, pana in pamant, amintesc mai degraba de vara, dar asortate cu tricotaje sunt din povestea de iarna. Uh, mai ales cu ghete si cizme.Exemple la Celine, Loewe, Valnetino.

Rochie (224,99 lei)

7. Jacheta de inspiratie military – cu elemente din trenci, mantou, redingota – se intoarce! Se poarta gulerele cu rever, centurile late, buzunarele cu clapeta in zona bustului – veste buna pentru femeile cu sanii mici! – si tonurile de kaki si verde inchis saturat. Gasesti inspiratie la Burberry, Marni, Prada. Tot in nuante de kaki sunt si tricotajele military – fie fluide, subtiri, fie groase pe cors, cu umeri tip epoleti sau rupturi. La Dsquared2, Rag & Bone.

Citește și:

Jacheta (214, 99 lei)

8. De la militar, trecem la Biker. Nu la jacheta din piele, tip motociclist (desi au propus-o cu aplicatii, tinte, stelute, insigne si bijuterii, case de moda precum Saint Laurent, Etro, McQueen), ci la salopeta sau overall-ul tip Biker. Din piele, fas sau vinyl, au mana libera! Modele la Chloe, Acne Studios. Salopetele mai sunt IN si in varianta sport, de genul celor de schi. Modele chic la Louis Vuitton sau Lacoste.

Geaca (269,90 lei)

9. Rosul intens este una dintre culorile sezonului rece. Si mai ales in piese vestimentare dominante – jacheta, rochie, haina de blana. Saint Laurent, Junya Watanabe au desenat o iarna in rosu. Si cand te plictisesti de uni, alege printul iernii. Ei bine, surpriza iar! Imprimeurile-vedeta ale fall-winter ’16-’17 sunt florile. In layere, cu motive diferite si in mix. Poti alterna aceste motive cu stofele in patratele a la Casa Regala. Si acestea sunt pe val!

Citește și:

Blazer (349,99 lei)

Rochie (345.45 lei)

10. Esti obisnuita cu tinutele in straturi sau layere in sezonul rece, nu? Ei bine, acest mix te va surprinde: ai un T-shirt alb basic? In iarna asta il vei purta cu rochii negre, de seara, elegante. Pam-Pam! Acest trend uber-cool la Dries Van Noten, Chanel.

Tricou (45.99 lei)

11. Nu vei muri de frig in iarna ce vine, asta e clar! Jachetele pufoase, dar ce zic eu pufoase? Extra-mega-pufoasele matlasate sunt la moda. Se cheama Puffa, de la rudele lor mai de toamna Parka. Le-am vazut la DKNY, Acne, Stella McCartney, Balenciaga, Vivienne Westwood.

Geaca (174,99 lei)

12. Sa nu uitam de tartan, ecosez si orice patratica de textura cadrilata! E o varianta de zi foarte chic. Iar seara, de la tartan, treci la satin matasos, a la lenjerie de noapte si furouri. Altfel spus, fa furori in furou ca la Clavin Klein, Ferretti sau Celine.

Citește și:

Rochie (113.05 lei)

13. Cum ai putea petrece noaptea in satin, daca nu te-ai incalzi bine de tot ziua, intr-o haina pufoasa, imensa din blana. Colorata daca se poate. Cu muuulte nuante. Ba chiar si cu pattern! Un fel de Cruella doar ca in nuante acide. Fendi, Chloe, Dsquared2 te vor convinge!

Esarfa (65.96 lei)

14. In antiteza cu grosimile si culorile tari ale blanurilor, stau materialele flu-flu, diafane, delicate ce te trimit cu gandul la o seara la balet. Nude si roz-pal in materiale eterice, cu pliuri delicate si satinuri intrezarite, intr-un mix sexy si adolescentin in acelasi timp, la Hermes, Valentino si McCartney.

Rochie (489 lei)

15. Manecile victoriene ale verii au evoluat in ditamai tendinta: gulere rigide pe gat, umeri cu volume si maneci bufante si stranse pe manseta. Toate in non-culori, in alb, negru, gri cu mici accente de paiete sau print urban. La Kenzo, Marc Jacobs.

Citește și:

16. Tot din vremuri demult apuse (si nu prea) se intoarce corsetul. In acest sezon, din piele sau metal, cu flori feminine, amintind de lenjeria intima romantica sau cu accente tribale. Modele la Vuitton, Loewe sau McQueen.

Corset (119.90 lei)

Pentru mai mult inspiratie incearca si : Tendinte toamna-iarna 2016! In ce investim, acum, pentru urmatorul sezon!

Sursa foto : Unsplash/ Hannah Morgan

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.