Setari Cookie-uri

Cum se poarta imprimeurile

Hainele cu imprimeuri colorate se numara printre articolele de vestimentatie preferate de majoritatea reprezentantelor sexului frumos. In orice anotimp este binevenita o pata de culoare intrezarita pe o tinuta mult prea sobra ori prea inchisa.

Hainele cu imprimeuri colorate se numara printre articolele de vestimentatie preferate de majoritatea reprezentantelor sexului frumos. In orice anotimp este binevenita o pata de culoare intrezarita pe o tinuta mult prea sobra ori prea inchisa. Vara, in mod special strazile sunt impanzite de rochii, tricouri sau bluze imprimate cu motive geometrice, florale, graffiti sau dungi. Imprimeurile adauga o nota de optimism si veselie oricarei tinute.

Daca si tu iubesti culorile, ti-am pregatit un mic ghid de purtare a imprimeurilor, astfel incat sa te avantajeze din plin. In alegrea lor trebuie sa ai in vedere cateva aspecte:

1. Silueta

Imprimeul in dungi este cel mai cunoscut si cel mai des intalnit in moda strazii. Insa, inainte de a opta pentru un astfel de model tine cont de conformatia ta, dar si de croiala modelului.

Daca nu esti foarte multumita de felul in care arati, nu purta dungi orizontale; acestea latesc. Opteaza pentru dungi verticale, mult mai potrivite siluetei tale. De exemplu, intr-o pereche de pantaloni cu un astfel de imprimeu, vei parea mai inalta si defectele vor fi ascunse. De asemenea, cand porti imprimeuri in dungi si vrei sa ascunzi kilogramele in plus, evita hainele cu detalii foarte evidente: buzunare largi, fermoare, culori tari.

Aproximativ acealeasi reguli sunt valabile si in cazul celortalte tipuri de imprimeuri. Fie ca sunt grafice, florale sau geometrice, modelul se alege in functie de tipul siluetei. Alege imprimeuri mai puternice pentru zonele care vrei sa iasa in evidenta si texturi uni, care sa nu reliefeze partile corpului care nu te avantajeaza. Spre exemplu, daca ai o talie subtire, dar nu esti mandra de picioarele tale, opteaza pentru un top cu imprimeuri si o fusta sau o pereche de pantaloni simpli.

Imprimeurile in dungi sunt cel mai usor de asortat cu alte modele de printuri colorate.
Model, rochie din jerse cu imprimeu floral si dungi de la Yokko, pret 160 lei.

2. Combinatii cromatice


Culorile si imprimeurile ies imediat in evidenta, asadar pentru a crea o impresie buna trebuie bine asortate. In general cand porti un imprimeu viu colorat, este bine sa alternezi coloristica tinutei. Nu combina niciodata un imprimeu extravagant cu o piesa vestimentara in mai multe culori la fel de puternice. Un singur detaliu colorat este de ajuns, aatlfet tinuta va arata incarcata si modelele se vor anula reciproc. In plus, la o astfel de tinuta nici un machiaj puternic nu mai este potrivit. Daca porti o rochie cu imprimeuri bogate, alege o geanta intr-o singura culoare si accesorii marunte.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Iulie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.