Setari Cookie-uri

Blogul de moda: Classiq

Poate fi ghidul tau care te indeamna sa redescoperi frumuestea anilor trecuti.

Evadeaza din cotidian si intoarce-te inapoi in timp. Descopera filme vechi care inca pastreaza un farmec aparte, perioade fascinante din moda, fotografii vintage si multe alte lucruri speciale care inca poarta amprenta anilor trecuti.

Classiq poate fi ghidul tau, care te indeamna sa redescoperi frumusetea pastrata in stilul de odinioara. Blogul cuprinde recenzii ale filmelor clasice, dar si ale altor pelicule actuale care merita vazute. O alta sectiune ilustreaza prin fotografii inspirationale, eleganta si rafinamentul modei din filmele clasice. Am remarcat cu interes si o rubrica dedicata designului interior, care contine sfaturi si imagini utile in amenajarea casei.

Nu in ultimul rand, intre pasajele dedicate modei si tendintelor, isi gasesc loc si postari despre frumusetea si cultura orasului Bucuresti. Bineinteles, am mai gasit multe alte informatii interesante, dar nu va mai dezvalui detalii si o sa va las placerea de a le descoperi singure!

Citește și:

Cine culege toate aceste informatii variate? Autoarea blogului este Ada Pirvu. Inspirata de stilul clasic si universul modei, a creat un site care se adreseaza celor interesati sa-si dezvolte pasiunea pentru moda, arta si frumos. Classiq este un blog complex, o colectie de stiri si sfaturi utile.

Descoperiti in interviul de mai jos de unde a inceput totul. Ada Pirvu ne-a dezvaluit cum a pus bazele blogului dar ne-a impartasit si cateva detalii despre preocuparile ei.

1. Care este povestea blogului Classiq?

Classiq a luat nastere din dorinta mea de a-mi exprima si impartasi cumva pasiunea pentru moda si filmele clasice.

A evoluat in ceva mult mai mult decat atat, este un loc in care imi adun descoperirile, parerile si ideile despre tot ceea ce ma inspira, de la moda, film, fotografie, design, stil de viata. Blogul m-a ajutat sa-mi definesc stilul personal, sa-mi exprim punctul de vedere, sa leg prietenii. Este o continua explorare a lucrurilor care imi fac viata mai frumoasa.

Citește și:

2. Exista anumiti designeri pe care ii admiri in mod deosebit?

Exista designeri pe care ii admir, bineinteles, am preferatii mei, insa si designeri care difera de la sezon la sezon. Insa as vrea sa mentionez ca vad moda in primul rand ca pe o interpretare artistica. Interesul meu fata de moda are mai mult de a face cu obiectivul unui designer: procesul de ideatie, creatie, trendsetting, inovatie, evolutia stilulilor, si nu cu dorinta de a detine o anumita creatie a unui designer, nu fac din asta un scop in viata, nu sunt o impatimita a modei.

Revenind la designeri preferati: Coco Chanel, fara de care moda nu ar mai fi ceea ce este acum: prin curajul si viziunea sa a inventat femeia moderna. Cristobal Balenciaga, cel mai mare couturier al tuturor timpurilor, pentru fascinatia sa pentru moda si design, pentru interesul sau nesecat in experimentarea cu structura si forma, pentru maiestria cu care crea moda in adevaratul sens al cuvantului, de la desenarea schitelor pana la croirea hainelor. Ralph Lauren este un alt designer pe care il admir, un clasic modern, pentru talentul cu care si-a creat un stil aparte, caruia reuseste sa-i ramana fidel sezon dupa sezon, continuand sa evolueze in acelasi timp. Tomas Maier, Alber Elbaz, Christopher Bailey.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Iulie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.