Mersul la serviciu, desi este o chestiune de rutina, trebuie in mod obligatoriu sa fie dublat de o tinuta corespunzatoare care sa se conformeze statutului angajatului. Este un lucru deja dovedit acela ca o tinuta ireprosabila aduce benificii atat angajatului cat si firmei sau institutiei in ansamblu, contribuind la ridicarea standardelor indeosebi in zona de PR. Cu toate acestea se pare ca romanul nu mai opereaza o distinctie clara intre tinuta casual, de strada, lejera si comoda, care ii minimalizeaza prestigiul, si vestimentatia office, eleganta dar si restrictiva intr-o anumita masura si tinde sa extinda uzul primei in ambele situatii.

Hainele din material reiat, deși purtate subtil, revin în forță în iarna asta!
Nu mai sunt in voga secretarele cu decolteu interminabil in care privirea inofensiva a sefului sa se scufunde iremediabil, nici angajatele cu pulpitele la vedere acoperite minimal de o fustita cu o crapatura generoasa. Desi ar putea fi considerate un deliciu vizual nu prea se mai intalnesc. Se pare ca se doreste o deplasare a accentului de pe aparenta pe competenta. Cati profesori mai au tinuta aceea rigida care inainte era sinonima cu decenta? Majoritatea au adoptat stilul streetwear inadecvat activitatii de predare in scoli si care uneori le poate stirbi masiv autoritatea in fata elevilor care speculeaza si cele mai insignifiante detalii vestimentare ale dascalului. Nici multi dintre profesorii universitari nu fac abatere de la aceasta noua tendinta si renunta la costumele rigide in favoarea unor tinute banale, neinteresante, pornind probabil de la premisa ca „Nu haina face pe om” desi o prima impresie favorabila porneste de la aspectul exterior ingrijit. Aceasta prima impresie este de cele mai multe ori decisiva deoarece un aspect neglijent poate anula dorinta de a-i cunoaste fondul real al personalitatii si competenta persoanei respective.

Sfera politicului este o resursa de exemple care evidentiaza acest binom: tinuta impecabila- tinuta neglijenta. Daca Elena Udrea, blonda controversata a Romaniei din spatiul politic apare mai des in rubricile de monden, fashion, in pictoriale incendiare in cele mai diverse ipostaze, decat in cele legate de activitatea politica, aceasta nu poate fi decat o dovada a faptului a lookul primeaza atunci cand esti o persoana expusa si nu numai. Elena Udrea este un icon de eleganta, chiar daca este poate cea mai sexy aparitie din peisajul politic anost. Comentariile la adresa lookului sau indraznet, cu decolteu si fusta mulata, curg cu un debit impresionant, dar aceasta nu inseamna ca exagerarile nu sunt la mare rang. Surprinderea acesteia in costum de baie,de exemplu, si comentariile aferente demonstreaza inca o data setea de senzational a mass-mediei si nevoia de a impinge in vulgar o imagine care pur si simplu debordeaza de feminitate. Mioara Mantale si Mona Musca sunt tot tipuri care pun pret pe respectarea etichetei fiind renumite pentru aparitiile ireprosabile.

10 pulovere pufoase si calduroase sub 150 lei
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: