Setari Cookie-uri

Neglijenta la birou

Mersul la serviciu, desi este o chestiune de rutina, trebuie in mod obligatoriu sa fie dublat de o tinuta corespunzatoare care sa se conformeze statutului angajatului. Este un lucru deja dovedit acela ca o tinuta ireprosabila aduce benificii atat angajatului cat si firmei sau institutiei in ansamblu, contribuind la ridicarea standardelor indeosebi in zona de PR. Cu toate acestea se pare ca romanul nu mai opereaza o distinctie clara intre tinuta casual, de strada, lejera si comoda, care ii minimalizeaza prestigiul, si vestimentatia office, eleganta dar si restrictiva intr-o anumita masura si tinde sa extinda uzul primei in ambele situatii.

La polul opus se regasesc doamne ale politicii pentru care tinuta nu constituie un criteriu esential in activitatea profesionala si care ne dau astfel ocazia de a ne pune pe carcotit. Monica Macovei este cu desavarsire lipsita de gust optand permanent pentru un stil prea sobru si desuet si adopta incoruptibil coafura care a facut-o faimoasa (breton si parul strans in coada) care contrasteaza puternic cu intreaga ei imagine. Ar putea fi catalogata drept „ASA NU” si Norica Nicolai cu ale sale tinute de piata damboviteana, cu imprimeuri mai mult decat „subtile” care ne trimit inevitabil la ideea de kitsch. Unei asemenea aparitii de gratie i se adauga si pozitiile de o eleganta rara in care se tolaneste cu nonsalanta la talk-show-urile unde mai este uneori invitata. Daca Daciana Sarbu chiar a afirmat la un moment dat ca este mai preocupata de implicarea sa profesionala decat de alegerile vestimentare, Leonida Lari este deja un personaj grotesc, care, in momentele in care nu este surprinsa in avansata stare de ebrietate, incearca sa faca umbra pamantului cu un folos. Pe atitudinea aceasta senilo-caricaturala se pliaza imaginea sa memorabila cu acea coafura rebela care se pare ca persista in ciuda furtunilor din Parlament, cu bentita ca accesoriu distinctiv si bineinteles cu imbracamintea fistichie cu tot soiul de aplicatii.

Ne-am putea intreba ce pretentii sa avem la nivel micro daca la reprezentantele noastre din sfera poltica nu prea s-a auzit de tinuta impecabila pentru birou/ serviciu?! Situatia este derutanta, dar nu tot ce zboara se mananca asa cum nici cei aflati in pozitii inalte nu ne sunt in mod necesar superiori. Asa ca aveti incredere in instinctul dumneavoastra estetic si incercati sa fiti intotdeauna un etalon de bun gust si eleganta la locul de munca intrucat va poate facilita succesul in cariera.

Un articol de Cristina Serbu
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Iulie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.