Setari Cookie-uri

Office: Sexy sau feminin?

Razboiul sexelor: mit, fictiune, fabulatie, stare de fapt, prejudecata. Atat de multe sunt acceptiunile, incat cu greu mai stim unde ne situam. Cand vine vorba, insa de locul de munca si de ceea ce numim generic si conventional circuitul "office" al campului de "lupta" ne lovim de acelasi gand nerostit al competitiei, al unui semi-razboi, tacit, rece, daca vreti, cu un mai mare display de diplomatie si arme ceva mai rafinate decat le-am imaginat la momentul 0 cand am venit cu initiativa de a declansa mai sus-numitul "razboi".

Razboiul sexelor: mit, fictiune, fabulatie, stare de fapt, prejudecata. Atat de multe sunt acceptiunile, incat cu greu mai stim unde ne situam. Cand vine vorba, insa de locul de munca si de ceea ce numim generic si conventional circuitul “office” al campului de “lupta” ne lovim de acelasi gand nerostit al competitiei, al unui semi-razboi, tacit, rece, daca vreti, cu un mai mare display de diplomatie si arme ceva mai rafinate decat le-am imaginat la momentul 0 cand am venit cu initiativa de a declansa mai sus-numitul “razboi”.

Aproape pe nesimtite si de-a lungul timpului am intrat asiduu in competitie cu barbatii din jurul nostru. Nu atat de mult pe terenul neutru si domestic al micilor detalii cotidiene, ci, asa cum spuneam, la locul de munca. Ceea ce se intampla insa la fel de involuntar si intr-un mod nu foarte placut este ca ne-am propus sa ii infrangem cu propriile lor arme....vestimentare. Multe femei se vor competitive si validate sa faca parte din joc abuzand de micile concesii ale dress code-ului care ne mai acorda din cand in cand placerea de a specula in tinuta anumite elemente masculine. De aici si tendinta de masculinizare a vestimentatiei si riscul estomparii feminitatii.

Totusi, costumele clasice si tocurile joase nu mai sunt de mult o solutie in climatul concurential, ba chiar au ajuns sa fie conotate in moduri dintre cele mai fantezist-peiorative. Motiv pentru care, femeile, specie vizionara si cu abordari strategice au inventat o noua nevoie, fara a-si pierde din preorogative sau potential: aceea de a-si redescoperi feminitatea la birou, printre dosare, in mediul de afaceri, in spatele catedrei, in orice mediu profesional care solicita o anumita tinuta. Feminitate pe care o poti redescoperi si exprima, fara a transmite semnale sexuale eronat interpretate.

Ce te poate ajuta foarte mult in acest sens, precum si in “pacalirea” exigentelor office ar fi materialele la care recurgi: feminitatea = matase sau satin. Cu-atat mai mult cu cat vara si temperaturile explozive nu lasa loc ezitarilor! Cum poti indulci, insa, o linie simpla, vag sobra si neutra? Margelele sau lanturile nu mai sunt de mult un taboo in tinuta office. Ba mai mult, daca vestimentatia ta merge pe minimalism si discretie, poti compensa cu incredere prin bijuterii generoase. Ceea ce se mentine inca la categoria “DON'T” este stilul prea “short” sau prea “low” intrucat riscam sa confundam linia de demarcatie dintre feminin si seducator. Cand vine vorba de culori, inevitabil ne lovim de aceleasi reguli care se aplica si in alegerea cravatei la barbati: a se evita culorile prea indraznete ( desi electricul are suprematie absoluta sezonul acesta, se cade sa pastram masura! ) sau imprimeurile exagerate. Acestea din urma trebuie sa lase sa-ti transpara personalitatea, insa fara a face exces de aplomb sau atitudine.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Iulie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.