Setari Cookie-uri

Office: Sexy sau feminin?

Razboiul sexelor: mit, fictiune, fabulatie, stare de fapt, prejudecata. Atat de multe sunt acceptiunile, incat cu greu mai stim unde ne situam. Cand vine vorba, insa de locul de munca si de ceea ce numim generic si conventional circuitul "office" al campului de "lupta" ne lovim de acelasi gand nerostit al competitiei, al unui semi-razboi, tacit, rece, daca vreti, cu un mai mare display de diplomatie si arme ceva mai rafinate decat le-am imaginat la momentul 0 cand am venit cu initiativa de a declansa mai sus-numitul "razboi".

Dar cu toate astea, intrebarea persista: exista metoda ideala, formula magica, solutia de aur care sa te faca sa iesi macar putin din monotonia constrangerii office? Poti fi cool si adecvata normelor conservatorismului la birou in acelasi timp? Se pare ca da: poarta un costum negru cat se poate de clasic, dar pastreaza-ti feminitatea actuala prin alegerea unei camasi fluide, a unei esarfe catchy sau a unor bijuterii compensatorii. De asemenea, alege sa porti o fusta mai curand decat pantaloni. Pe de alta parte, stilul casual se pare ca devine un trend din ce in ce mai adoptat.

Noi te sfatuim insa sa nu imbratisezi varianta aceasta. “Dress for success” preferam sa spunem. Vestimentatia inteligent aleasa si asortata, pregnanta, stylish care nu are nimic in comun cu rigiditatea ramane o formula de a te face respectata, chiar daca esti intr-o zi de vineri cat se poate de casual. Orice ar fi, sa nu pierdem din vedere faptul ca in mediul profesional “a te simti confortabil” poate echivala cu usurinta cu iminenta savarsirii unor greseli grave, care iti pot pricinui multiple neplaceri. Daca acel razboi al sexelor inca se mai aplica si daca esti in competitie cu vreun coleg ceva mai antipatic, nu purta pantaloni! Fii si simte-te feminina pentru ca astfel te vei simti puternica! Daca stii ce sa alegi, stii cum sa te exprimi la scara individuala si stii ca ai si emani incredere. Pana la urma, aici este si esenta: sa luptam cu armele noastre si sa le demonstram eficacitatea! Spor la lucru si alegeri inspirate!


Un articol de Ana Maria Tatu


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Iulie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.