Setari Cookie-uri

Madrid: Raiul cumparaturilor!

Shopping-ul in capitalele europene, mai ales in perioadele de reduceri, a devenit o activitate extrem de populara si printre romani. Din ce in ce mai multi opteaza pentru cel putin un city break pe an, printre cele mai solicitate destinatii numarandu-se Madrid, Londra, Viena, Barcelona, Milano, Paris, Istanbul sau chiar Dubai (mai ales pentru targul de electronice ce are loc la fiecare inceput de an). Desi nu pot spune ca le-am incercat pe toate, pentru mine Madrid-ul ramane adevaratul paradis al cumparaturilor… si o sa va convingeti singure de ce.

Mergand si mai spre centru, catre Puerta de Sol, km. 0 al capitalei, veti da peste o multitudine de alte magazine cu haine, lenjerie, accesorii nu foarte scumpe si pline de culoare (Pimkie, Bershka, Calzedonia, Intimissimi, etc), dar si peste cel mai renumit centru comercial spaniol, El Corte Ingles. Prezent in mai multe zone din Madrid (Preciados, Goya, Princesa, Castellana), El Corte Ingles vine cu cea mai completa oferta in materie de vestimentatie, accesorii, cosmetice, electronice si electrocasnice, articole pentru casa si gradina, lenjerie, incaltaminte, etc.

Si, asa cum era de asteptat, nu e singurul centru comercial din capitala Spaniei. Daca mai aveti timp si bani incercati si La Vaguada, Príncipe Pío, Alcala Norte, Las Rozas, Xanadu, ABC Serrano sau Arturo Soria Plaza.

Pentru cea mai variata oferta de articole traditionale spaniole (espadrile, rochite, bluzite, palarii, etc) Plaza Mayor este alegerea perfecta. Iar daca vreti sa gustati si din alte traditii, pe stradutele adiacente ce pornesc din Lavapies veti gasi o sumedenie de lucruri interesante, aduse de imigranti din toate colturile lumii.

Nu puteti sa plecati din Madrid fara sa dati o raita si prin magazinele de pe Calle de Preciados, Jose Ortega y Gasset sau Serrano. In mod cert nu veti pleca cu multe sacose, dar macar veti putea admira unele dintre cele mai frumoase bijuterii sau creatii vestimentare din lume.

Calle Serrano, care apartine de unul dintre cele mai exclusiviste cartiere madrilene, Salamanca, este un fel de Madison Avenue al Madrid-ului. Veti gasi aici reprezentantele celor mai luxoase branduri internationale, dar si buticurile unor renumiti designeri locali, cu haine sau bijuterii. Si pentru ca este o strada destul de lunga, va recomand sa incepeti “turul de forta” de la Puerta de Alcala.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Septembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.