Setari Cookie-uri

Vintage mania!

Mai tineti minte rochiile si pantofii cu 7 numere mai mari din care cu greu ne scoteau mamele noastre? Eu nu le-am uitat si cred ca atunci am invatat sa iubesc rochiile, le vedeam ca pe o placere interzisa si le furam din dulap ori de cate ori prindeam ocazia.

Pe langa rochiile mamei, cu statut vintage azi, dupa care ma uit mereu cand merg la cumparaturi, mi-au ramas in minte si outfit-urile imbracate de personajele filmelor anilor '90, care mi-au facut copilaria mai frumoasa.

Ma dau in vant dupa rochiile cu imprimeu floral, blugii cu talia inalta si gecile xxl, pe care le indragesc din perioada Bevery Hills 90210.

Anul trecut am avut sansa sa ajung in California si am fost cucerita nu doar de soarele care te ia prin surprindere si de marea de nisip de la malul oceanului, dar si de promenada de magazine vintage care isi expun marfa autentica printre insigne si discuri prafuite semnate Jimi Hendrix si Janis Joplin. Californienii au un adevarat cult al vintage-ului!

Pentru ca stiu ca nu sunt singura care se gandeste de doua ori inainte sa lase din mana un articol de inspiratie vintage, am facut o lista cu cateva elemente care au reusit sa treaca testul timpului!

Citește și:

Rochii

Faceti un inventar prin dulapul mamei si puneti mana pe rochiile cu imprimeu floral de orice lungime si combinati-le cu tenisi sau bocanci, sosete albe sau cu imprimeuri ingenioase, pentru un aer specific anilor '90.

Rochie scurta (99 lei) - My Closet, Rochie maxi (229.90 lei) - Answear

Rochie mulata (134 lei) - My Closet, Rochie cu bretele (€49.29) - Asos

Rochie cu carouri (129.90 lei) - Bonprix

Blue jeans

Blugul este unul dintre cele mai uzate articole vestimentare din garderoba noastra. Pentru un look vintage alege o pereche de blugi cu talia inalta sau cu aplicatii.

Sursa Foto: instagram.com/_beverly_hills_90210


Blugi cu talia inalta (€50.69) - Asos, Blugi cu aplicatii (€77.46)- Asos, Blugi ( 399,90 lei) - Answear

Franjuri si materiale pretioase

Cred ca ati observat ca in trecut se punea mare accent pe feminitate. Materialele cu aspect pretios sau rochia cu franjuri erau un must.

Citește și:

Rochie argintie (€63.38) - Asos, Sandale (89) - dePurtat

Plic (€70.42) - Asos, Rochie cu franjuri (179.90 lei) - Bonprix

Denim Jachet

Daca va plac jachetele de blugi, nu uitati sa achizitionati si una xxl, pe care o puteti asorta cu usurinta la un outfit casual, dar si la o rochie pretentioasa.

Geaca de blug (€63.38) - Asos

Anii '70

Parul cascada in bucle lejere, palariile, bandanele, fustele maxi cu imprimeuri florale, pantalonii evazati in culori puternice, rochiile si salopetele cu imprimeuri caleidoscop, hipnotizante, The Rolling Stones si "Dancing Queen", fac din anii '70 o perioada grozava.


Indragostitelor de explozia de culoare, fantezia si lejeritatea specifica anilor '70 le recomand salopetele si rochiile maxi in culori care nu trec neobservate, colierele gen salba, tocurile din lemn si palariile cu boruri largi.

Citește și:

Salopeta (€91.55) - Asos, Sandale (119 lei)- dePurtat

Palarie (64.90 lei) - Answear, Colier (€28.17) - Asos

Pantaloni (€53.52) - Asos

Elemente vintage

Scoateti din dulap fustele cu imprimeuri sau din denim, topurile scurte, colierele la baza gatului si palariile.

Fusta cu imprimeu florat (142 lei) - My Closet, Bluza cu imprimeu floral (19.90 lei) - Kurtmann

Fusta de blugi (159,90 lei) - Answear, Palarie (€84.50) - Asos

Colier (€21.13) - Asos, Bocanci (99 lei) - dePurtat


Cate dintre voi mai pastreaza si imbraca haine din tineretea mamei?

Vizionare placuta


Kudika
13 Mai 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.