Setari Cookie-uri

Fashion blogging

Stiri, tendinte, barfe, interviuri, moda strazii, critici si sfaturi. Fashion blogging-ul capata o amploare din ce in mai mare, si nu doar in Statele Unite, ci in toate tarile care au un cuvant de spus in aceasta industrie.

Semnat de: doua parizience in floarea varstei, Tina Craig (36 de ani) si Kelly Cook (35 de ani), supranumite si Bag Snob Girls. Informatiile prezentate sunt foarte bine documentate si argumentate, fiind concentrate pe o unica tema (adorabila de altfel): gentile. Fie ca e vorba de un produs de calitate, fie ca nu, Bag Snob Girls nu se sfiesc sa isi expuna criticile sau laudele, dupa caz. Nota 10 pentru sectiunea “Snob or Slob”, in care cititorii sunt invitati sa voteze diverse imagini cu celebritati si pentru concursurile cu premii destul de consistente (evident, genti). The Bag Snob este si el destul de profitabil, aducand proprietarelor sale cateva zeci de mii de euro pe an. Suna destul de bine, nu?

5. On the Runway

Data lansarii: ianuarie 2007

Semnat de: Cathy Horyn, cea care semneaza, de altfel, editorialul si critica de moda pentru renumitul New York Times. Are un simt ironic si cinic al umorului care i-a cam pus pe jar pe organizatorii show-rilor de moda, unii dintre acestia mergand pana la a-i interzice prezenta. Da in vileag fara niciun fel de jena toate picanteriile din culisele modei, comentariile sale starnind numeroase controverse si intense dezbateri intre cititorii blogului.

6. Off the Runway

Data lansarii: februarie 2006

Semnat de: Robin Givhan, criticul de moda al ziarului Washington Post, ale carei pareri si comentarii acide merita citite cu luare aminte, daca ne gandim la faptul ca anul trecut a castigat Premiul Pulitzer pentru Critica. Prin intermediul blogului sau, Robin ofera o sumedenie de sfaturi practice, dar aduce in discutie si subiecte complexe, legate de industria modei si implicatiile acesteia. Printre temele sale preferate, si in acelasi timp extrem de apreciate, se numara noua marime zero sau slaba reprezentare a femeilor de culoare in presa de specialitate. Robin are insa si un simt al umorului nemaipomenit, care isi face simtita prezenta in aproape toate comentariile.

Top 10 blog-uri de fashion in Statele Unite:

1. Go Fug Yourself

2. Young Black and Fabulous

3. Purse Blog

4. Fashion Tribes

5. Shoewawa

6. Manolo The Shoe Blogger

7. Bag Lady

8. I Am Fashion

9. The Budget Fashionista

10. Catwalk Queen

Un articol de Silvia Nistor
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Octombrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.