Setari Cookie-uri

Cum faci tranzitia de la concediu la serviciu mai usoara

Cum sa fii relaxata si productiva din prima zi de munca dupa vacanta

Te-ai intors din concediu? Sau acum pleci si te gandesti deja la prima zi de munca dupa vacanta? Oricat de mult ne-am iubi jobul, cand se termina concediul, cu totii suntem “grumpy cat”. Dar, gata! Stim noi bine ce e de facut pentru ca tranzitia de la 15 ore pe plajala 8 ore la birou sa nu para interminabila si dureroasa. Citeste mai jos

Mai stii ziua aceea minunata dinaintea vacantei? Uh, senzatia aia electrica prin tot corpul ca “maine incepe concediul”? Parca si ziua la job a trecut mai usor. Parca ti-au iesit toate repede-repede. Si bagajul era gata de cateva zile. Dar tu de-abia ca ai inchis un ochi: a doua zi plecai catre o noua destinatie! Ce emotie! Ce anticipatie! Si-acum… acum ca e exact invers si maine e prima zi de munca dupa minunatul concediu, uf ce n-ai vrea sa fie anticipatia! Deja stii ca senzatiile vor fi exact invers: primele zile trec mai greu, parca nici nu ai spor, desi ai atata treaba! Ce e de facut? Am stat de vorba intre colege, am intrebat si prietenele, si am adunat cele mai eficiente remedii pentru tine, proaspat-intoarsa din concediu!

Citește și:

1. Primul pas – nu tocmai cel mai sanatos, caci te va ancora putin in trecut si te va trimite in viitor – este exact ce ai nevoie. Cumpara-ti o agenda sau un jurnal, in care sa scrii impresiile acestui concediu, si in care sa-l planifici pe urmatorul.

2. Ia-ti ceva dulce, ceva bun! Okay, mai multe “ceva dulce” si populeaza sertarele cu ele. Stai linistita, ai timp sa scapi de surplus pana la urmatoarea vacanta!

3. Cumpara-ti o pereche de pantofi sport si mergi pe jos de la munca inspre casa, cat poti de mult. Si invers! Astfel, nu treci de-acasa, unde visai la lotiunea de plaja si vinul alb la restaurantul de pe faleza, direct la dosare, dealine-uri si sedinte. Brrrrr!

Pantofi sport – 279,90 lei

4. Si apropo de shopping, in pauza de pranz, ai putea sa strecori o mica sesiune de cumparaturi online. Cumpara-ti o bijuterie pe care s-o porti la tinuta ta office: o brosa, de exemplu.

Citește și:

Brosa – 6 euro

5. Si nu doar bijuteriile au efect vindecator. Pantofii sunt un remediu excelent pentru primele zile la serviciu. Nu crezi? Imagineaza-ti ca esti intr-o sedinta interminabila. Fizic, pentru ca in mintea ta inca inoti si te bucuri de nisipul cald. Te uiti catre picioare, unde acum cateva zile nisipul iti facea masaj. O pereche de stiletto nou-nouti te va face un pic mai zambareata!

Pantofi – 134,99 lei

6. Daca esti de-a dreptul pasionata de planificari, poti sa-ti comanzi o rochie noua chiar in timp ce esti pe sezlong si savurezi un cocktail. Sa zicem, rochia din prima zi de munca! Ea poate ajunge exact atunci cand tu te intorci acasa si esti ocupata cu “logistica si suferinta” de dupa concediu.

Rochie – 56 euro

7. Atunci cand logistica si suferinta mai trec, ar fi bine sa ai la indemana o carte sau un audiobook de dezvoltare personala. E timpul sa traiesti in prezent si sa lasi fosta vacanta acolo unde a fost! Hai ca nu e atat de greu! Acum vine weekendul si te intalnesti cu fetele, la povesti!

Citește și:

Audiobook – 21,19 lei

Carte – 18,79 lei

foto prima pagina: Katsiaryna Pakhomava, Shutterstock

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.