Setari Cookie-uri

5 modele de paltoane daca esti plinuta

Tu stii ce model de palton sa alegi daca esti plinuta?

Inceputul toamnei inseamna o portie generoasa de shopping. Pana la urma trebuie sa fii pregatita atat pentru toamna, cat si pentru iarna. Cand vine vorba de achizitionarea unei jachete sau a unui palton, lucrurile se complica: vrei calitate, vrei sa fie la moda, vrei sa nu coste prea mult si mai ales, vrei sa te avantajeze.

Astazi iti prezentam 5 modele de paltoane din care sa-ti alegi preferatul in iarna ce vine, daca esti plinuta. Orice haina trebuie aleasa asa incat sa iti flateze formele, sa accentueze calitatile si sa ascunda zonele de care nu esti tocmai mandra. “Darul” jachetelor si paltoanelor e tocmai faptul ca de la sine adauga vizual cateva kilograme. Textura de stofa groasa a paltonului sau jacheta matlasata devin inamicii tai, cand vine vorba de proportii. Si-atunci ce e de facut? Atunci e necesar sa contracarezi aceste efecte cu croieli potrivite tipologiei tale de corp:

Citește și:

1. Un model cambrat va face intotdeauna minuni. Atentie insa: nu lua un model foarte evazat de la talie in jos, efectul va fi invers, si nu lua un model midi, daca esti micuta de statura, pentru ca vei “scurta” silueta.

Palton model cambrat - 549,90 lei

2. Jachetele si paltoanele croite drept pot fi si ele de purtat atunci cand esti plinuta, mai ales daca le alegi cu imprimeuri sau motive ce creeaza efect de alungire – dungi fine verticale, carouri. Niciodata sa nu alegi un model de palton drept daca iti este fix pe talie sau sold.

Palton model drept lei - 179 lei

3. La capitolul “ascunde tot” se situeaza paltonul-sac, sau paltonul larg, cu croiala tip ou sau cocoon. Dar el are darul de a ascunde chiar intreaga zona acoperita. Acest model ti se potriveste daca ai cateva kilograme in zona abdomenului sau a soldurilor. Poarta-l cu pantaloni sau jeans slim ori skinny.

Citește și:

Palton larg - 319,99 lei

4. Liniile masculine pot fi aliatul tau daca ai forme. Un palton de inspiratie military (tip trenci sau redingota) ori unul cu croiala androgina (usor drept, mai mare in zona umerilor si mai ingust catre solduri) te pot avantaja. Evita modelele cu piept dublu (la doua randuri de nasturi) si pe cele cu multe elemente decorative – epoleti, curele, centuri, buzunare mari pe piept sau solduri. Ele nu fac altceva de cat sa adauge volum. In general, evita artificii de croi ce pot adauga volum – volane, pliuri, pliseuri.

Palton cu croiala androgina - 329,99 lei

5. Paltonul scurt cu talie ridicata, ce porneste evazat de sub bust se potriveste femeilor plinute. Nu alege insa modele cu multe cute sau pliuri ale materialului.

Palton scurt - 329,99 lei

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.