Setari Cookie-uri

Istoria trenciului - ce nu stiai despre jacheta ta preferata

Istoria trenciului, fashion-icons ce il poarta si modele chic pentru tine

Il porti intre vara si iarna si este cu siguranta piesa vestimentara ce te defineste drept eleganta, sofisticata si atenta la detalii. Este jacheta perfecta si peste un deux-piece office si deasupra unei rochii de seara. Este vorba despre trench-coat (haina de transee), sau mai pe romaneste (si mai scurt), despre trenci.

Am adunat pentru tine cele mai chic informatii despre acesta piesa vestimentara si am adunat de asemenea, si cateva modele de trenci – de la clasic la avangardist - din magazinele online pentru a-ti alege preferatul acestei toamne, si de ce nu?, al primaverii ce urmeaza:

1. Trenciul si-a pornit “fashion journey”-ul din Primul Razboi Mondial, fiind o jacheta lunga, pana aproape de glezna, din gabardina (o textura impermeabila) pe care militarii o purtau “prin transee” . Nadajduim ca haina de transee va ramane purtata doar pe calwalk si doar pe strada.

Citește și:

Trenci crem - 169,90 lei

2. In mod traditional, aceasta piese vestimentara este cu piept dublu si are inchidere la 10 nasturi frontali. Are buzunare cu clapeta (ce se inchid), desigur din motive de… “razboi”. Are guler si revel inalte, ce pot fi ridicate si pot proteja zona gatului, extrem de delicata, pana si la barbatii luptatori. Are o centura lata in talie si catarame ce regleaza stransura pe maneci, pentru a “inchide” accesul la incheieturi si maini. Culoarea sa traditionala este, asa cum bine ai ghicit, kaki.

Trenci supradimensionat - 599 lei

3. Trenciul este inca un articol vestimentar controversat, creatia lui initiala fiind disputata inca de doua case mari de moda din Anglia: Burberry si Aquascutum.

4. Trench-coat-ul a fost purtat si in al Doilea Razboi Mondial, lungimea sa scurtandu-se semnificativ, si adaugandu-i-se si alte detalii functionale – epoleti, catarame tip carabina si buzunare ceva mai mari.

Citește și:

Trenci cu cordon in talie - 319,99 lei

5. Trenciul devine si mai popular odata cu terminarea razboaielor – cand multi veternai veneau cu jachetele respective acasa si le purtau in regim “civil”, atat ei, cat si sotiile lor. Trenciul devine si mai popular cu ajutorul marilor actori. Cine nu-l stie pe Humphrey Bogart in Casablanca sau pe faimosul Peter Selers drept Inspector Clouseau ori pe Peter Falk in Columbo, ba chiar pe Marlene Dietrich? Toti au purtat trenci si iata cum o piesa vestimentara defineste un icon. Sau invers…

Trenci din bumbac satinat - 219,90 lei

6. Trenciul devine simbol al emanciparii feminine, popularizat fiind tot de fashion si movie-icons. In anii ’20 deja, Greta Garbo si Bette Davis poarta trenci. Audrey Hepburn drept Holly Golightly, in Breakfast at Tiffany’s poarta trenci. Jackie O poarta trenci. Charlotte Rampling este des vazuta in trenci. Kate Moss, Victoria Beckham si Kate Middleton, Ducesa de Cambridge aleg trenciul. Tu ce fel de trenci porti?

Citește și:

Trenci feminin - 249 lei

foto prima pagina: SunCity, Shutterstock

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.