Setari Cookie-uri

Cum te imbraci la teatru - ghid de stil

Zilele in care mersul la teatru insemnau glamour, blanuri de lux, bijuterii pretioase, rochii de seara au cam apus. Usor-usor, incepe o alta generatie: generatie blue jeans theatre, sau mai degraba aceia care cred ca actul teatral nu presupune altceva decat tinuta ta casual pe care o porti in acea zi. Sigur, parerile sunt impartite. Si exista argumente de ambele parti.

Sigur, actorii si echipa din spatele scenei merita respectul spectatorilor imbracati black-tie si accesorizati pe masura.

Si sigur ca spectatorii merita sa nu fuga intre job, casa si teatru sau sa nu alerge cu husa in care sa stea “calcata si apretata” rochia cu trena ori tuxedo-ul, uitand astfel sa se deconecteze si sa se bucure de piesa de teatru. Si atunci, care e solutia?

Ei bine, iti propun o solutie de mijloc, desigur. Un mic compromis. Cu siguranta, stii ca mergi la teatru cu cateva zile in avans. Asa ca, in acea zi, iti recomand sa porti de la debutul zilei si pana la sfarsit aceeasi tinuta.

O tinuta aproape clasica. Eleganta. Sofisticata dar in acelasi timp confortabila. Feminina dar perfecta pentru mediul office. O tinuta ce are nevoie de mici retusuri de make-up si hair-style, cand pleci de la job catre teatru.

Citește și:

Tinuta eleganta de mers la teatru

Rochie: 314,99 lei; Colier: 199 lei; Guler: 439,90 lei; Capa: 449,55 lei;

Botine: 519,90 lei; Bluza: 230 lei; Plic: 199 lei;Sacou: 379 lei; Pantaloni: 249,90 lei

Aceasta tinuta poate fi compusa dintr-o rochie conica, midi, cu maneci – scurte, midi sau lungi. O rochie dintr-o textura clasica, bine croita.

Daca nu esti genul care sa poarte rochie, alege o pereche de pantaloni la dunga. Negri, croiti drept sau usor evazati.

Completeaza cu o bluza cu decolteu pe gat, in ton sau gri-inchis. Poate fi si o camasa inchisa pana sus.

Alege in completare un blazer sau un sacou cambrat. Look-ul obtinut va fi acelas de tuxedo.

Mai ai nevoie in loc de papion, de un colier choker, pretios si de pantofi sau botine cu toc, cu varf ascutit. Pentru un asemenea ansamblu, de inspiratie androgina, alege o capa sau un palton-redingota.

Adauga pe deasupra un guler de blana pe care sa-l pastrezi in sala de teatru peste costum.

Citește și:

Deisgur, geanta unei asemenea tinute este una eleganta, de seara. Deci plicul – nu neaparat clutch! – este perfect!

Sursa Foto Front Page: pixabay.com

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.