Setari Cookie-uri

Teama de intimitate

Ce intelegeti prin intimitate? Cei mai multi oameni, cand aud acest cuvant se gandesc la apropiere fizica. Sa devii intim in planul fizic. Este foarte adevarat ca in plan fizic exista o anumita distanta pe care incercam sa o pastram in relatie cu ceilalti, in momentul in care aceste praguri sunt incalcate instalandu-se inconfortul psihic. Aceasta distanta scade in momentul in care interactionam cu oameni apropiati, cunoscuti.

Asadar sa fii autentic inseamna sa iti exprimi sentimentele, emotiile, aspiratiile, dar nu sa te reversi precum o cascada, sa nu te mai opresti, sa fii cum s-ar spune cicalitoare sau sa te plangi prea mult din cel mai marunt motiv. A comunica autentic nu presupune raportarea fiecarei dureri de cap sau indigestii, ci presupune de exemplu comunicarea emotiilor pe care un gest de-al lui l-a trezit in tine. Daca ceva ce el a facut te-a deranjat, poti sa ii comunici sincer, fara sa astepti ca el sa isi dea seama singur, dar si fara repros.

Intimitatea in relatie inseamna sa stii sa comunici, sa comunici lucruri care pentru tine au o importanta majora si despre care cu siguranta nu vorbesti la serviciu si nici chiar cu prietenele. Inseamna insa si sa stii sa asculti, sa sculti fara a judeca, pentru ca el sa fie incurajat sa se exprime si sa nu evite intimitatea. Inseamna sa stii sa si taci, pentru a sesiza mai bine emotiile profunde, atat cele personale cat si pe cele ale partenerului, care de multe ori se exprima mai bine prin limbajul trupului, pentru a simti vibratiile celuilalt, a intra in contact cu viata lui interioara si a-i permite acestuia sa o simta pe a ta.


Un articol de Lucia
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Ianuarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.