Setari Cookie-uri

Ingrijirea unghiilor

Unghiile sunt formatiuni anexe ale pielii, care, pe langa rolul lor practic, au si un important rol estetic. Se considera chiar ca ele dau masura sanatatii, motiv pentru care modificarile ce apar la nivelul unghiilor pot constitui un semnal de alarma, indicand un nivel scazut al calciului sau proasta functionare a glandelor hipofiza si tiroida.

Pentru unghiile casante, este ideala o crema care sa contina:
• ulei de parafina ( se gaseste la plafar)
• ceara alba ( o gasiti la apicultori)
• solutie de vitamina A ( se gaseste in farmacii sau la plafar)
• tinctura de propolis ( la plafar sau la farmacii)
Masati unghiile dimineata si seara cu aceasta crema. Nu numai ca intareste unghiile, dar ele capata si un aspect stralucitor si sanatos.

Laptele este recomandat nu numai pentru consum, ci si pentru uz extern. Amestecati o ceasca de lapte, cu vitamina A si doua lingurite de crema lichida, incalziti produsul si inmuiati unghiile sau ungeti-le cu o pensula inmuiata in acest produs.

Pentru unghiile decolorate se recomanda un tratament pe baza de zeama de lamaie, combinata cu sare de bucatarie. Masati unghiile cu aceasta lotiune, sau frecati-le usor cu o periuta moale.

Produse din comert

In comert se gasesc produse destinate intaririi unghiilor, atat sub forma de lotiuni cat si suplimente alimentare. Un produs foarte bun este lotiunea pentru tratarea unghiilor, cu vitamina B5, de la “Farmec”. Produsul se gaseste in farmacii sau la plafar,este foarte accessibil si extrem de eficient, costa numai 4,20 Ron. Si gelul pentru ingrijirea unghiilor produs de Mari-Tis este de buna calitate, desi pretul este foarte scazut (3,30 Ron).

La Avon gasiti o gama intreaga de produse destinate ingrijirii unghiilor, care au efect benefic pentru aspectul si sanatatea lor. Capsulele de la Revalid sunt foarte bune pentru tratarea unghiilor friabile, si, in acelasi timp, sunt eficiente si pentru tratarea diferitelor afectiuni ale parului (cadere, lipsa stralucirii, par despicat). Tratamentul trebuie urmat cel putin o luna, ideal timp de trei luni. Cereti capsule Revalid in al caror prospect se specifica si actiunea asupra unghiilor (blistere a cate sase capsule), deoarece se gasesc si capsule indicate exclusiv pentru par (blistere a cate 10 capsule).

Micozele unghiilor

Aceste afectiuni sunt tot mai frecventa, in special vara. Micozele sunt provocate de o ciuperca si sunt transmisibile, se pot lua foarte usor atat la piscina, cat si la saloanele cosmetice care nu dezinfecteza corect uneltele folosite. Acesta este si motivul pentru care nu este recomandat sa imprumutati forfecuta de unghii sau pila. Deseori micozele sunt confundate in faza initiala cu alte afectiuni ale unghiilor. Unghia afectata de micoza devine foarte subtire, friabila, si se desprinde treptat de pe deget. Ea se mai poate prezenta si ca o pata alba care apare sub unghie.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Februarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.